Ieder restaurant of hotel heeft zijn eigen USP. Sommige horecazaken gaan net iets verder dan gemiddeld. Wij presenteren de 10 uniekste horecazaken ter wereld! 

 

De boom in? -  Redwoods Treehouse
Bij dit restaurant kan je letterlijk de boom in! Dit restaurant in Nieuw-Zeeland is namelijk gevestigd in een tolvormige boomhut. Wanneer donker is komt de ‘boomhut’ helemaal tot zijn recht met allemaal lichtjes! 

 

Met volle vaart gaan slapen - V8 Hotel
Slapen in een auto is niet heel comfortabel, maar in dit hotel ontwaak je in een Cadillac of een Benz! Het V8 hotel in Stuttgart heeft tien verschillende auto-suites met ieder een eigen race-thema. Zo ga je dus met volle vaart slapen. 

 

Een fijne vlucht! – Jumbo Stay
Vliegtuigfanaten halen hun hart bij Jumbo Stay. Bij dit hotel verblijf je in een Boeing 747 – 212B uit 1976 met twee unieke suites: in de cockpit en bij de blackbox. Een reis naar Stockholm is het enige wat je hoeft te doen.

 

 

Dineren in een grot? – Ristorante Grotta Palazzesse
Een grot, uitzicht op de Adriatische Zee en seafood van lokale vissers. Dat zijn de ingrediënten van dit Italiaanse restaurant. Het restaurant is gelegen aan een klif, 25 meter boven zeeniveau.

 

Op naar hogere sferen – Crane Hotel
Voel jezelf veilig op 50 meter hoogte boven de NDSM-werf in Amsterdam. Na een rennovatie werd deze voormalige kraan in 2014 geopend als een luxehotel. Dit hotel biedt o.a. jacuzzi en een mooi uitzicht over Amsterdam.

 

Voel jezelf één met de boekenplank – Book and Bed Tokyo
Boekenwurmen opgelet! Bij dit hotel in Tokio slaap je in de boekenkast. Net zoals in een bibliotheek vind je hier boeken in elke genre. Gedurende het lezen kom je helemaal tot rust. Voel jezelf één met de boekenplank. 

 

Lekker warm in de sneeuw – Arctic Snowhotel
Voor saunaliefhebbers, een unieke sauna-ervaring. Voor het 10-jarig bestaan van het Arctic Snowhotel in Finland, werd een speciale ‘Sneeuw Sauna’ gebouwd. De muren van 1,5 meter dik smelten iedere sessie met 5 millimeter.

 

Broodje Giraf – Giraffe Manor
Ontbijten met giraffen? Het kan bij Giraffe Manor in Kenia. Rond het landhuis loopt namelijk een populatie Rotschild giraffenpopulatie. Als je niet oppast, delen ze graag een broodje met je.

 

Diep in slaap – Silver mine hotel
Met 155 meter is dit het diepst gelegen hotelkamer ter wereld, de Mine Suite. In het Zweedse Silvermine hotel kom je helemaal tot rust. Ideaal dus voor een diepe slaap!

 

Diner valt in het water – Labasin Waterfalls Restaurant
Een hapje eten vlak naast of in een waterval. Het kan in San Pablo City bij het Labasin Waterfalls Restaurant. Terwijl je diner wordt geserveerd geniet je van het uitzicht op de kokosnootplantgages. Je diner valt letterlijk in het water.