Sinterklaas heeft het land verlaten en dat betekent dat de kerst inmiddels voor de deur staat! Nog voor dat je de kerstboom in huis haalt, geven wij zeven inspiraties om je voor te bereiden op de kerst. 

Rolf’s, New York
Voor de echte kerstliefhebber is dit Duitse restaurant in New York echt een aanrader! Het restaurant meet zichzelf een traditionele inrichting aan waarbij het platfond volhangt met kerstballen. Misschien wat over de top, maar een hele ervaring om je schnitzel op te eten. 

The Churcill Arms, London
Een kerstboom binnen lopen, kan dat? Jazeker! Bij deze Pub in Londen loop je een heuse kerstboom binnen. Maar liefst 80 kerstbomen en 18.000 lampjes zijn hier tegen de voorgevel gezet. De hele lichtshow start ceremonieel op 6 december.

Hotel George V, Parijs
Waan jezelf helemaal even in Winter Wonderland. Bij dit hotel in Parijs staat een kolonie ijsberen en pinguïns in de lobby. In de vorm van spiegels wel te verstaan. Gasten ontvangen in ieder geval een warme jas zodat ze geen kouvatten.

Tavern on the Green, New York  
Dit restaurant verandert tijdens kerst in een heus lichtparadijs! Meer dan 300.000 lampjes verlichten het geheel en de levensgrote rendieren maken de kerstsfeer compleet. 

Kerstmarkt Budapest
De Kersmarkt in Budapest is een traditionele markt waar je inspiratie vandaan haalt voor de Oost-Europese keuken. Bij de in totaal 12 eet- en drinkkramen vinden je gerechten als goulash gerold in een platbroodje of varkenskluifjes geserveerd met aardappelpasta en zuurkool.

Claridge’s, Londen
Ga door een magisch bos naar je hotelkamer toe. Samen met Apple ontwikkelden Claridge’s in Londen een magische entree waarbij gasten worden verwelkomd in een magisch bos. De muren zijn behangt met zwart-witte foto’s die worden belicht met speciale lichtkasten. 

Miracle on Ninth Street, New York
Van ‘Mace Bar’ naar ‘Miracle on Ninth Street’. Wat de rest van het jaar een normale bar is, is tijdens de kerst een echt wonder. Het laat niets aan je fantasie over. Zo worden er zelfs speciale cocktails als ‘Jingle Balls Nog’ of ‘Bad Santa’ geserveerd.


7 inspiratiebronnen om je voor te bereiden op de kerst