Cooking battles

Ook dit jaar zullen de populaire Cooking battles georganiseerd worden. Tijdens de twee beursdagen krijgen zowel profs en MBO-studenten de kans om hun talent te laten zien aan een vakkundige jury. De cooking battles worden dit jaar mede mogelijk gemaakt door FoodLab Zeeland, LMG strategie+creatie, VHC Kreko en Moeleker Custom Cooking b.v.

Foodlab Zeeland is een organisatienetwerk met horecaondernemers, producenten, leveranciers van het Zeeuwse regionale product, overkoepelende organisaties en kenniscentra die samenwerken met het vmbo en mbo-horeca-onderwijs. Dit zijn partners die allemaal dezelfde doelen nastreven. Het project Foodlab Zeeland richt zich op een betere afstemming van het Zeeuwse horeca-onderwijs en op de behoefte van het bedrijfsleven. 

Binnen Foodlab Zeeland speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Door het centraal stellen van Zeeuwse streekproducten en het omarmen van de principes van de Dutch Cuisine en Gezond in Zeeland wordt invulling gegeven aan een aantal uitdagingen rondom duurzaam, gezond leven en werken in de keuken. De klimaat impact van vleesproductie en het vervoer van voedsel over grote afstanden zijn nagenoeg bij iedereen bekend. Door structureel te kiezen voor eerlijke producten uit de regio en het gebruik van groenten te promoten ten koste van vlees neemt de klimaatimpact van een menu zichtbaar af. 

Ook tijdens onze activiteiten en wedstrijden houden we vast aan deze duurzaamheid en ‘Gezond in Zeeland gedachte’. Hierbij staat het gebruik maken van zoveel mogelijk lokale leveranciers staat centraal. 

Zeeuwse Mossel Trofee

Op de eerste beursdag geven profs en student acte de présence en gaan samen de uitdaging aan om de heerlijkste gerechten op tafel te zetten. De vakjuryleden bepalen vervolgens wie er met de prestigieuze Zeeuwse Mossel Trofee en de prijs voor beste gastheer/gastvrouw naar huis gaat. 

Deelnemende restaurants: 

Restaurant Chef Student Bediening Student
Restaurant Pure C** te Cadzand Timothy St. Aubeyn Niels van de Berg Robbin de Putter Noa Tanghe
Restaurant Smaak & Meer te Maassluis Rick Kleijwegt Lars Nooteboom Jeroen Klop Sophie Opbroek
Brasserie de Cleenne Mossel te Bruinisse Nando van As Tara van der Spek    
Restaurant La Vie te Terneuzen Leon Pronk Rachma Falah Stefan de Wilde Kimberly Neels
Brasserie de Olmen te Serooskerke Alex Minderhoud Lennard Jacobse Davina Radermacher Svenja Nauta
Restaurant 't Amsterdammertje* te Loenen aan de Vecht Max de Rooij Bram Eerenberg Jelmer Geers Tim Even
Restaurant Babylon te Heerhugowaard Paul Zwart Melanie Nick Visser  
Restaurant Parkheuvel** te Rotterdam  Justin Koopman Hicham Dijk Nick van de Heuvel Dieter Breunesse

 

Bekijk hier de juryleden voor de Zeeuwse Mossel Trofee

 

De Zilte Bokaal

Tijdens de tweede beursdag wordt er gestreden om de Zilte Bokaal. Welke hotelschool is het beste in koken en serveren? Zowel de kookkunsten als het gastheerschap van de mbo-studenten op niveau 3 worden beoordeelt. 

De deelnemende scholen: 

  • Hotelschool Curio te Bergen op Zoom
  • Albeda Horeca College te Maassluis
  • Scalda College Hotelmanagement en Gastronomie te Middelburg
  • Albeda College te Rotterdam
  • Hotelschool ter Duinen te Koksijde (BE)
  • ROC Mondriaan te Den Haag
  • ROC van Amsterdam te Amsterdam
  • Le Lychee du Detroit te Calais (FR)

Bekijk hier de juryleden voor De Zilte Bokaal 

[*pagetitle]