Cooking battles

Ook dit jaar zullen de populaire Cooking battles georganiseerd worden. Tijdens de twee beursdagen krijgen zowel profs en MBO-studenten de kans om hun talent te laten zien aan een vakkundige jury. De cooking battles worden dit jaar mede mogelijk gemaakt door FoodLab Zeeland, LMG strategie+creatie, VHC Kreko en Moeleker Custom Cooking b.v.

Foodlab Zeeland is een organisatienetwerk met horecaondernemers, producenten, leveranciers van het Zeeuwse regionale product, overkoepelende organisaties en kenniscentra die samenwerken met het vmbo en mbo-horeca-onderwijs. Dit zijn partners die allemaal dezelfde doelen nastreven. Het project Food lab Zeeland richt zich op een betere afstemming van het Zeeuwse horeca-onderwijs en op de behoefte van het bedrijfsleven. 

Binnen Food lab Zeeland speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Door het centraal stellen van Zeeuwse streekproducten en het omarmen van de principes van de Dutch Cuisine en Gezond in Zeeland wordt invulling gegeven aan een aantal uitdagingen rondom duurzaam, gezond leven en werken in de keuken. De klimaat impact van vleesproductie en het vervoer van voedsel over grote afstanden zijn nagenoeg bij iedereen bekend. Door structureel te kiezen voor eerlijke producten uit de regio en het gebruik van groenten te promoten ten koste van vlees neemt de klimaatimpact van een menu zichtbaar af. 

Ook tijdens onze activiteiten en wedstrijden houden we vast aan deze duurzaamheid en ‘Gezond in Zeeland gedachte’. Hierbij staat het gebruik maken van zoveel mogelijk lokale leveranciers staat centraal. 

Zeeuwse Mossel Trofee

Op de eerste beursdag geven profs acte de présence en gaan samen de uitdaging aan om de heerlijkste gerechten op tafel te zetten. De vakjuryleden bepalen vervolgens wie er met de prestigieuze Zeeuwse Mossel Trofee naar huis gaat. 

Deelnemende restaurants: 

Restaurant Chef Chef
Restaurant Pure C**/ AIRrepublic* Stefan de Graaf Destin Cannaert
Restaurant Elea Takis Panagakis Niels van der Zwan
Restaurant Slot Oostende Jorran Musters Rik de Regt
Restaurant & Bistro Mezger Levi Mual Eric van Tilburg
Restaurant de Gespleten Arend Max Janssen Jasper Hoogenraad
Brasserie De Cleenne Mossel Nando van As  Britt de Kok 

 

Bekijk hier de juryleden voor de Zeeuwse Mossel Trofee

 

De Zeeuwse Oester Bokaal

Tijdens de tweede beursdag wordt er gestreden om de Zeeuwse Oester Bokaal. Welke Zeeuws leerbedrijf met student van Scalda is het beste in koken? De kookkunsten, creativiteit en samenwerking worden beoordeeld. 

De deelnemende Zeeuwse leerbedrijven: 

Restaurant Chef Student
Restaurant Mia’s Niels Jansen Indy Kaijser
Restaurant de Heerenkeet Troy Snijder Romy Flikweert
Restaurant Escobar Alex Buiten Milan Reijerse
Restaurant Codium  Harvey de Wit Luciano Gelton
Restaurant Morille Dennis Willems Wendy Denayere
Brasserie de Olmen Alex Minderhoud Philip van Slooten

 

Bekijk hier de juryleden voor De Zeeuwse Oester Bokaal 

[*pagetitle]