Deze week zijn de Michelinsterren voor 2018 uitgereikt. Naast de restaurants die hun ster mogen houden of er één bij hebben gekregen, zijn er ook 6 nieuwkomers in de lijst. Wij zetten deze nieuwkomers op een rijtje.

 

The Duchess, Amsterdam
Voorheen een kraakpand en nu een luxueus restaurant. Geen voor-en hoofdgerechten, maar kleine hapjes worden op Franse en Italiaanse wijze geserveerd. Uniek is de ‘Chef’s Table’, waarmee je met 6-8 personen een kijkje neemt in de keuken van Chef Jeffery Graf. 

 

Le Restaurant, Amsterdam
Dit restaurant moest vechten om zijn ster weer terug te verdienen. Door een tijdelijke sluiting raakte Jan de Wit zijn ster kwijt. Op de vernieuwde locatie worden gasten verrast met gerechten uit de Franse keuken met een persoonlijke twist.

 

The White Room, Amsterdam
Al sinds de start wordt dit restaurant getipt voor een Michelinster. Onder toezicht van driesterren-chef Jacob-Jan Boerma, kookt de jonge kok Arturo Dalhuisen. Het restaurant is afgeleid van ‘De Witte Zaal’ dat is geopend in 1885. Het wordt daarmee gezien als één van de oudste restaurants van Amsterdam.

 

AIRrepublic, Cadzand
Al na acht maanden na opening krijgt AIRrepublic al een Michelinster. Het restaurant van Sergio Herman is gelegen aan de haven van Cadzand-Bad. De chefs Alex Buiten en Nicolas Misera bereiden vooral eenvoudige gerechten van Zeeuwse producten zoals vis, schaal- en schelpdieren.

 

Fitzgerald, Rotterdam
Dit restaurant is vernoemd naar schrijver Francis Fitzgerald die zei: “too much of anything is bad, but too much Champaign is just right.” Het voorgerecht is naar deze spreuk vernoemd. Door het serveren van internationale hapjes spreekt chef Remco Kuijpers en eigenaar Danny Gonzalez zowel Rotterdammers als internationale gasten aan. 

 

Vista Restaurant & Food Bar, Willemstad
Bij het restaurant van chef Johan van Wijk kan je op bourgondische wijze genieten van een uniek uitzicht op het Hollandsch Diep. Sinds de start in 2016 was dit restaurant al een succes. Naast de Michelinster staat dit restaurant op plek 95 in de Top 100 van ‘Lekker’.


Dé 6 nieuwkomers met een eerste Michelinster