Er is soms geen peil op te trekken: foodtrends. Oesters, ijs en koffie. Allemaal zijn ze meegegaan met een bepaalde foodtrend. Wij zetten dé zeven meest verbazingwekkende foodtrends op een rijtje.

 

Kaas bij de thee 
Kaas en thee. Op het eerste gezicht niet echt een combinatie. In het Chinese Guangzhou is deze combinatie ontdekt en is uitgegroeid naar plaatsen als Taiwan, China, Singapore, Maleisië, Hong Kong en zelfs in New York en Los Angeles. In video wordt uitgelegd wat de gedachte is achter het populaire drankje. 

 

Gin op de klaasplank 
Nog zo’n combinatie met kaas: de met gin-gearomatiseerde kaas. De Cheshire Cheese Company won vorig jaar de International Cheese Bronze Award. In de kaas zit dan geen tonic, maar wel een balans van gin en citroen.

 

Egg Coffee: een eitje! 
Ei in je koffie, een hit in Manhattan. Deze vorm van koffie komt oorspronkelijk uit Vietnam waar men op zoek was naar iets zoets in de koffie. In 2013 werd het ontdekt en meegenomen naar New York. De koffie wordt ook wel omschreven als vloeibare tiramisu. 

 

Kwallenchips à la carte 
Deze chips is wat voor visrestaurants! Volgens de Deense Wetenschapper Pedersen is het een toevoeging voor ieder visgerecht. In plaats van 30 dagen zoals in Azië, vond hij een snellere manier door gebruik te maken van alcohol. Na het verdampen van alcohol bljift er een knapperig dun schijfje over.

 

Verse oesters uit de muur
Hoe krijg je oesters ook buiten diensttijd aan de man? Met die vraag zat Tony Berthelot van het Franse eiland Île de Ré. Naast zijn viswinkel, zag hij mogelijkheden in de automatiek. Gasten kunnen kiezen uit verschillende smaken oesters. Wat anders als een frikandel of bami hap!

 

IJs én chips
De nieuwste vorm van ijs in New York: Milk ’N Chips. Bij 375° Thrice Cooked Fries serveren ze softijs met zoute chips. Het ijs bestaat uit een laag chips, vanilline softijs en daaroverheen honing, appel crumble en nog meer chips. Daarmee is het een zoet, zoute traktatie.

 

Een stukje taart drinken
Voor dit stukje taart heb je geen vorkje nodig! Bij Polly’s Pies, gevestigd in Los Angeles, kan je taart op drinken. Ze combineren bijna elke taart met 4 bollen vanilline-ijs en slagroom. Welke Zeeuwse bakkerij gaat hier als eerste mee aan de slag?