Nightporter is het beste bier van Nederland 2018

Nightporter heeft de hoofdprijs van de Dutch Beer Challenge in de wacht gesleept. De porter van de Bronckhorster Brewing Company kreeg de Mitra Award van Beste Bier van Nederland 2018 overhandigd in de Grote Kerk in Den Haag. Daar vond de opening van de Week van het Nederlandse Bier plaats.


Mijn Tent is Top-winnaars openen nieuwe zaak in Breda

Sven Uijttewaal en Geertje Klijn – bekend van Mijn Tent is Top-zaak Coquille in Den Bosch – openen een nieuw restaurant in Breda. Coquille won de eerste serie van Herman den Blijkers tv-programma Mijn Tent is Top in 2007. Na vijf jaar sloot de zaak in 2012 haar deuren.


Bierbrouwers lanceren Bier Butler App

Het platform Dat Smaakt naar Bier lanceert de Bier Butler app: een nieuwe app die meteen een bier adviseert bij het gerecht dat wordt ingetikt. Een samenwerking waarbij alle Nederlandse brouwerijen, en onder meer Mitra en Albert Heijn, betrokken zijn. Alle gerechten in de app zijn door gecertificeerde biersommeliers gecombineerd met een beste bierkeuze en de lijst wordt telkens verder uitgebreid met bieren en gerechten.


Hertog Jan en Bronckhorster Brewing Company slaan handen ineen

Bierbrouwerijen Hertog Jan en Bronckhorster Brewing Company hebben gezamenlijk een nieuw bier gebrouwen. Het eenmalige brouwsel,  ‘De Alliantie’, is een Altbier met een fris, hoppig én bitter karakter van 5,9% alcohol. Het is gelanceerd ter ere van de Week van het Nederlandse Bier en voor de bierwedstrijd Nederlands Nieuwe.


Sweets Hotel: slapen in 28 Amsterdamse brugwachtershuisjes

Een hotel realiseren in 28 Amsterdamse brugwachtershuisjes betekent 28 keer zo ongeveer een heel hotel opzetten: elk huisje heeft eigen vergunningen en controles nodig. Maar het resultaat, Sweets Hotel, is ernaar: met recht unieke locaties in heel Amsterdam, waar gasten letterlijk tussen de Amsterdammers verblijven.