Thijs Meliefste sluit Restaurant Meliefste extra dag

Thijs en Anuschka Meliefste sluiten hun restaurant in Wolphaartsdijk vanaf september een dag extra. Ze zijn dan niet meer vijf dagen geopend, maar nog vier. Van vrijdag tot en met maandag. Op deze vier dagen serveert Meliefste zowel lunch als diner. ‘Het was een lastige beslissing, maar ik heb deze niet zonder reden genomen.’


Bib Gourmand-restaurant Carpe Diem in Cuijk stopt

Restaurant Carpe Diem in Cuijk, door Michein bekroond met een Bib Gourmand, sluit eind 2018 haar deuren. Tweede Kerstdag zullen eigenaren Peter en Anita De l’Ange hun laatste servies draaien. Nog drie andere restaurants met een Bib Gourmand zijn gestopt of stoppen later dit jaar.


Texels café De Slock viert 50-jarig jubileum

Café de Slock in Den Burg, Texel, viert in oktober 2018 zijn 50-jarig bestaan. Het pand in de Parkstraat heeft een roemrucht verleden en diende als bestemming voor ondermeer een Gereformeerde kerk, garage Boekel en Kaczor, het Leger des Heils en zelfs als het hoofdkwartier van de NSB in de Tweede Wereldoorlog.


Familie Poppes en Lil’ Kleine openen samen feestcafé

De familie Poppes en artiest Lil’ Kleine openen in september 2018 samen feestcafé ’t Lammetje in Amsterdam. ’t Lammetje komt in de Lange Leidsedwarsstraat. De familie Poppes runt meerdere horecabedrijven in hartje Amsterdam, waaronder club Escape en Kithcen & Bar van Rijn.


Sligro in ‘s-Hertogenbosch heropent

Maandag 27 augustus om 11.00 uur wordt de volledig verbouwde Sligro-vestiging in ‘s-Hertogenbosch heropend. Roberta Pagnier, Edwin Kats, Thijs Vis, Henk Schipper (directeur Sligro zelfbedieningsgroothandels) en Rob Schimmel (vestigingsdirecteur Sligro ‘s-Hertogenbosch) verrichten gezamenlijk met enkele klanten de officiële openingshandeling.


Laatste oproep deelname Euro-Toques Young Chef Award 2018

De Young Chef of the Year wordt voor de 24ste keer georganiseerd. Vijf jonge koks meten zich in deze strijd met elkaar op het gebied van productkennis, techniek en creativiteit. De wedstrijd wordt georganiseerd door Euro-Toques Nederland en mede mogelijk gemaakt door Gastvrij Rotterdam.