Tijdens de Horecabeurs Goes vonden er kennissessies plaats die georganiseerd werden door Koninklijke Horeca Nederland. De thema's van deze sessies waren: "Wie is de gast? Ik wil die gast!" & "Trends". Tijdens de sessie "Wie is de gast? Ik wil die gast!" werden de resultaten van een onderzoek naar de wensen en behoeften van de cafégast besproken en hoe je daar op in kan spelen. De sessie "Trends" ging over het feit dat het horecalandschap continu in beweging is en hoe jij daar als ondernemer op kunt reageren.

 

"Wie is die gast? Ik wil die gast!"

Onderzoeksbureau GfK deed in opdracht van KHN-onderzoek naar de wensen en behoeften van de cafégast. Zij vroeg meer dan duizend consumenten het hemd van het lijf: hoe ziet uw ideale avondje uit eruit, welke muziek wordt er gedraaid in uw favoriete kroeg, van welk soort eten loopt u een blokje om? Een van de conclusies luidt: Een café voor iedereen is een café voor niemand. Het advies is om onderscheidend te zijn en je te richten op één of meerdere doelgroepen.

"Trends"

Het horecalandschap is continu in beweging. Concepten veranderen sneller dan ooit; waar je vroeger nog 10 jaar met een concept kon doen, is het nu al naar vijf jaar aan vervanging toe. Het is voor ondernemers belangrijker dan ooit de ontwikkelingen te volgen om vervolgens zijn of haar zaak weer aan te passen aan de nieuwe trends.