De mannen achter de wedstrijd

Als u een trouwe bezoeker bent van de Horecabeurs in Goes, kent u ongetwijfeld ook de vakwedstrijden die we er al jaren organiseren. De beursorganisatie en sponsoren faciliteren en maken de wedstrijden elk jaar weer mede mogelijk. Edwin de Smet en Michiel Hardy, beide vakdocent horeca bij Scalda, zijn de drijvende kracht achter deze Zeeuwse horecawedstrijden.

Al zo’n zeven jaar organiseren Edwin en Michiel vol overgave de vakwedstrijden voor professionals en Zeeuwse leerbedrijven waar studenten van Scalda het horeca vak leren. Dit jaar komt helaas alleen de witte brigade aanbod, we hopen de volgende editie weer ook het podium te mogen en kunnen bieden aan de zwarte brigade, iets wat van groot belang is voor de Zeeuwse horeca, goed gastheerschap. Edwin en Michiel hebben al heel wat talentvolle koks en gastheren/-vrouwen voorbij zien komen. Sommigen van hen zien ze jaren later in een van de beste restaurants van Nederland hun vak met passie uitoefenen. Dat vinden ze beide fantastisch om te zien.

Bij Scalda zijn Edwin en Michiel vakdocent bij de horeca-opleidingen. Daar brengen ze de studenten de fijne kneepjes van het vak bij. Hun eigen studenten doen natuurlijk ook mee aan de wedstrijden. Edwin en Michiel vinden het belangrijk dat hun studenten passie en gedrevenheid laten zien tijdens de wedstrijden. Het gaat echt niet om winnen maar ze moeten er juist een mooie ervaring mee opdoen en een positief gevoel aan overhouden.

Uiteraard organiseren Edwin en Michiel ook dit jaar weer de Zeeuwse vakwedstrijden tijdens de Horecabeurs. Deelnemers hebben zich aangemeld voor de strijd om de Zeeuwse Oester Bokaal (Zeeuwse leerbedrijven met mbo-student van Scalda) en de Zeeuwse Mossel Trofee voor beste professionals (duo-prestatie). De wedstrijden vinden plaats op 14 en 15 maart in de eerste hal van de Horecabeurs in Goes. Komt u de deelnemers aanmoedigen?