Zeker Zeeuws® Streekproduct is een onafhankelijk erkend streekkeurmerk dat garandeert dat een product écht Zeeuws is. Dat betekent dat het in Zeeland is geteeld, gekweekt, gevist of geproduceerd is met Zeeuwse grondstoffen. Dat is bovendien op een duurzame manier gebeurd, met respect voor milieu, mens en dier.

Streekproducten zijn populair. Zeker Zeeuws® helpt je een keuze te maken voor producten die die naam écht waard zijn. Zo weet je wat je eet en waar het precies vandaan komt. Op 18 en 19 maart vormen een aantal Zeker Zeeuws® gecertificeerde bedrijven het Zeker Zeeuws® Plein op Horecabeurs Goes. 

Wie doen er mee? 

We zijn erg blij met de deelname van een groot aantal Zeker Zeeuws producenten op het plein waardoor er een mooi assortiment van producten van land en uit zee is.

Hieronder een overzicht: 
- De Toffe Peer/Wijndomein En Passant
Kaasboerderij Schellach
- Angusfokkerij Poelzicht
- Slagerij De Limousinhoeve
Slagerij Verburg
- Zeeuwse Zon appelsap
- De Schouwse Palingroker
- Murko Seafoods/Fish XL
- Seafarm / Renart Boulon
- Vishandel Schot Tholen
Neeltje Jans Mosselen
- Seafood Steamgroup
- Oyester44
De Oesterij
- De Zeeuwse Branding

Wat gaat er gebeuren?

Dit jaar wordt het plein bruisend en interactief. We zijn heel enthousiast over de samenwerking met RATIONAL Nederland. Als bekende nationale leverancier van horeca keukenapparatuur gaan ze vanuit de door hen ingerichte centrale keuken op het plein aan de slag. Tijdens inspirerende CookingLive demo's neemt de chef de bezoekers mee op ontdekkingsreis door de keuken heen en bereidt hij tegelijk de heerlijkste gerechtjes met de Zeker Zeeuws producten in de RATIONAL apparatuur. 

Tijdens de HORECAVA 2019 is er een filmpje voor RTL 4 gemaakt:

Tijdens de sessies loopt de chef ook langs de stands om het verhaal over de Zeker Zeeuws producten te horen. De CookingLive demo's zullen beide dagen doorlopend rondom andere programma onderdelen plaatsvinden.

Wat staat er verder nog op het programma:

Stefanie van der Maas, coach en adviseur van horeca ondernemers. Op beide dagen ben je welkom tijdens haar korte en inspirerende #PEPERINJEZAAK masterclass. Klik hier om meer te lezen over Stefanie van der Maas. 

Barrista Rob Clarijs van De Zeeuwse Branding (partner van de Ondernemerscooperatie Zeker Zeeuws) zal tijdens beide dagen een korte barrista workshop verzorgen en interessante matches tussen Zeker Zeeuws producten en de koffie van De Zeeuwse Branding laten zien. 
Hoe maak je het perfecte melkschuim voor een cappuccino? Hoe zet je de ideale espresso? En wat is het verschil tussen een flat white en een cappuccino?
Rob Clarijs, oprichter van De Zeeuwse Branding en Entree Best Barista 2018, beantwoord al je koffievragen tijdens de barista workshop op stand 614 bij het Zeker Zeeuws plein. Tijdens de workshop zal het zetten van de perfecte espresso worden behandeld, het schuimen van het perfecte melkschuim en het schenken van latte art, zoals een hartje, tulp, ‘rosetta’ of een zwaan. 

Op maandag om 16.00 uur vindt de uitreiking plaats van een aantal nieuwe Zeker Zeeuws certificaten door gedeputeerde Jo Annes De Bat en voorzitter Robert Zonnevylle, van de Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct. Aansluitend zal er een certificaathouders bijeenkomst op het plein plaatsvinden.

Op dinsdag om 11.30 uur zal er een CookingLive proeverij van Zeker Zeeuwse gerechten voor Foodbloggers plaatsvinden. Er worden 10-15 foodbloggers uitgenodigd om te komen proeven van de hapjes die door de demo-kok worden klaargemaakt. Uiteraard wordt hier ook het verhaal van de producten bij verteld. De foodbloggers zullen dit vervolgens via hun social media kanalen gaan delen.

Op dinsdag 19 maart van 14:00 tot 15:00 organiseert Gezond in Zeeland, in nauwe samenwerking met Foodlab een thematische sessie voor recreatieondernemers rondom food(innovatie): 'De groe(n)ten uit Zeeland'. Gastspreker is Gerard van Keken. U kunt inspiratie opdoen over innovatieve voedingsconcepten in uw bedrijf. 

Klik hier voor het volledige programma