Proef & Beleef Zeker Zeeuws Plein
Zeker Zeeuws® Streekproduct is een onafhankelijk erkend streekkeurmerk dat garandeert dat een product écht Zeeuws is. Dat betekent dat het in Zeeland is geteeld, gekweekt, gevist of geproduceerd is met Zeeuwse grondstoffen. Dat is bovendien op een duurzame manier gebeurd, met respect voor milieu, mens en dier.
Streekproducten zijn populair. Zeker Zeeuws® helpt je een keuze te maken voor producten die die naam écht waard zijn. Zo weet je wat je eet en waar het precies vandaan komt. Op 9 en 10 maart vormen een aantal Zeker Zeeuws® gecertificeerde bedrijven het Proef en Beleef Zeker Zeeuws Plein op Horecabeurs Goes.
Wie doen er mee?
We zijn erg blij met de deelname van een groot aantal Zeker Zeeuws producenten op het plein waardoor er een mooi assortiment van producten van land en uit zee is.
Hieronder een overzicht:
- Bierbrouwerij Vermeersen
- Biologische Angusfokkerij Poelzicht
- De Ambachterie
- De Zeeuwse Branding
- Hoeve Rapenburg
- I Love Zeeland Appelsap
- Kaasboerderij Schellach
- Kampen Drinks
- OYESTER44 Maritime Vodka
- Seafarm
- Seafood Steam group
- Slagerij Verburg
- Vishandel Schot Tholen
- Viskwekerij Neeltje Jans Mosselen
- Wijndomein En Passant
- Zeeuwse Vlegel
- Zeeuws Zilt
Wat gaat er gebeuren?
Dit jaar wordt het plein bruisend en interactief. We zijn heel enthousiast over de samenwerking met RATIONAL Nederland. Als bekende nationale leverancier van horeca keukenapparatuur gaan ze vanuit de door hen ingerichte centrale keuken op het plein aan de slag. Tijdens inspirerende CookingLive demo's neemt de chef de bezoekers mee op ontdekkingsreis door de keuken heen en bereidt hij tegelijk de heerlijkste gerechtjes met de Zeker Zeeuws producten in de RATIONAL apparatuur.
Wat staat er verder nog op het programma:
Maandag 9 maart:
Vanaf | Tot | Programma | Locatie | |
---|---|---|---|---|
11.00 |
19.00 |
Livecooking |
Proef en Beleef Zeker Zeeuws Plein (600) |
RATIONAL Nederland |
13.00 |
13.30 |
Foodpairing |
Stand 614 Proef en Beleef Zeker Zeeuws Plein |
Rob Clarijs en Syrco Bakker |
14.00 |
14.30 |
Inspiratiesessie Kleine Porties (meer informatie) |
Proef en Beleef Zeker Zeeuws Plein (600) |
Sandra de Blaeij - Kleine porties |
15.30 |
16.00 |
Barista workshop |
Stand 614 Proef en Beleef Zeker Zeeuws Plein |
Rob Clarijs |
17.00 |
18.00 |
Ondernemersborrel Zeker Zeeuws ondernemers |
Proef en Beleef Zeker Zeeuws Plein (600) |
Dinsdag 10 maart:
Vanaf | Tot | Programma | Locatie | |
---|---|---|---|---|
11.00 |
19.00 |
Livecooking |
Proef en Beleef Zeker Zeeuws Plein (600) |
|
12.00 |
12.30 |
Mini Workshop smartphone Foodfotografie (meer informatie) |
Proef en Beleef Zeker Zeeuws Plein (600) |
Mark Neelemans |
14.00 |
14.30 |
Inspiratiesessie Kleine Porties (meer informatie) |
Proef en Beleef Zeker Zeeuws Plein (600) |
Sandra de Blaeij - Kleine porties |
15.30 |
16.00 |
Barista workshop |
Stand 614 Proef en Beleef Zeker Zeeuws Plein |
Rob Clarijs |
16.30 |
17.00 |
Mini Workshop smartphone Foodfotografie (meer informatie) |
Proef en Beleef Zeker Zeeuws Plein (600) |
Mark Neelemans |
Tijdens de HORECAVA 2019 is er een filmpje voor RTL 4 gemaakt:
Tijdens de sessies loopt de chef ook langs de stands om het verhaal over de Zeker Zeeuws producten te horen. De CookingLive demo's zullen beide dagen doorlopend rondom andere programma onderdelen plaatsvinden.