Nieuws

Plasticvrij terras: handige toolkit

Steeds meer horecaondernemers maken de overstap naar plasticvrije terrassen. De gemeente Amsterdam heeft een toolkit ‘Plasticvrij terras’ ontwikkeld. Hierin vind je de best-practices en tips over hoe deze ondernemers de alternatieven van wegwerpplastics in de praktijk gebruiken. Zo kunnen we van elkaar leren hoe we van wegwerpplastics afkomen.

Horeca-cao, wettelijk minimumloon, pensioenregeling; wat is de stand van zaken?

De huidige horeca-cao loopt tot het einde van het jaar, het wettelijke minimumloon (WML) zal per 1 januari 2024 weer stijgen, er moet een nieuwe pensioenregeling komen én er is wetgeving onderweg die invloed zal hebben op de flexibele inzet van mensen. Kortom, er gebeurt veel op het sociale terrein. Wat is de stand van zaken? KHN neemt je mee.

Superfood Zeeland leidt onderzoek naar de ontwikkeling van nieuwe convenienceproducten met mariene grondstoffen

Superfood Zeeland B.V. heeft al eerder met succes de populaire mosselburger op de markt gebracht. Voor het jaar 2024 heeft het bedrijf ambitieuze plannen om nog eens zeven nieuwe convenienceproducten te introduceren, allemaal vervaardigd uit duurzaam geoogste mariene grondstoffen.

Zeeuwse werkgelegenheid: horeca groeit het snelst

Van alle bedrijfstakken in Zeeland is de horeca in de afgelopen jaren qua werkgelegenheid het sterkst gegroeid. In tien jaar tijd kwamen er 3.400 banen bij in hotels, cafés en restaurants. De gezondheidszorg, veruit de grootste bedrijfstak in onze provincie, groeide in die periode met 3.200 banen.

Scalda onthult receptenboekje met Zeeuwse gerechten tijdens de Dutch Food Week

Een tortilla van Zeeuwse spelt of een Kapelse crumble van fruit uit de Bevelandse boomgaarden. Het is de Dutch Food Week en daarom geeft de horecaopleiding van Scalda in samenwerking met FoodDelta Zeeland een receptenboek uit. Daarin staan onder meer deze gerechten die gezond, maar vooral ook duurzaam zijn.

Ben jij al klaar voor de nieuwe regels voor wegwerpplastic?

Vanaf 1 juli gelden er nieuwe regels voor het gebruik van gratis wegwerpbekers en -bakjes voor eten en drinken onderweg, afhaal en bezorging. We hebben echter gemerkt dat deze regels nog niet voor iedereen duidelijk zijn. Als horecaondernemer is het essentieel dat je hiervan op de hoogte bent. Daarom hebben we alle belangrijke informatie nogmaals voor je uitgelegd.

Welke documenten zoek jij nog voor je RI&E? Je hebt ze bij deze gevonden!

Je hebt ze bij deze gevonden! Hoe gezond en veilig is jouw werkomgeving? Daar geef je met de RI&E antwoord op. Maar dan. Dan moet je de eventuele gaten aantoonbaar gaan opvullen. En tja, doe het maar, want de overheidsinspectie is actief bezig met steekproeven en het vergrootglas ligt op… de horeca.

Een eyecatcher op je terras

Het is een échte eyecatcher: een loungeset op het terras. Het draagt tevens bij aan de gastbeleving. Een loungeset is dé plek waar gasten kunnen relaxen en gezellig een hapje en een drankje kunnen nuttigen. Maar hoe kies je de juiste loungeset of terras set rekening houdend met factoren als kwaliteit, onderhoud en uitstraling?

Heb jij ook zin om weer te knallen komend seizoen?

Het zomerseizoen staat weer voor de deur! Vanaf het voorjaar wordt het lekker druk in onze mooie provincies. Er zullen weer veel mensen in Nederland blijven voor hun vakanties, wat zal zorgen voor veel horeca bezoekers. Dit is dus de uitgelezen kans om ervoor te zorgen dat alles er strak bij staat in jouw organisatie. Uiteraard is het team van de Heeren Willems/ DHW-NonFood er voor jou om je daarbij te ondersteunen!

Stichting en coöperatie Zeker Zeeuws maken samen plannen voor toekomst

De beheerder én het verkoopkanaal van het Zeeuwse streekkeurmerk Zeker Zeeuws® Streekproduct gaan sinds de afsplitsing in 2017 weer samen verder.

Slim frituren én gebruikt vet recyclen!

Maak tijdens Horecabeurs Goes kennis met het lekkerste en slimste frituurconcept voor de horeca! Natura is leverancier van frituuroliën en haalt daarnaast de gebruikte frituurolie weer op. Dit wordt gegarandeerd gerecycled tot duurzame biobrandstof.

De oplossing voor onbemande verkooppunten

De onlangs ontwikkelde 3PointBox is een unieke en makkelijk verplaatsbare totaaloplossing voor onbemande verkooppunten. Uitgevoerd met verkoopautomaten is de unit bijvoorbeeld een 24-uurs winkel op carpoolplaats of camping, een boerderijwinkel aan de weg, een personeelloze verlenging van de openingstijden of een innamepunt voor lege PET-flessen. De mogelijkheden met de modulaire unit zijn eindeloos.

Gepersonaliseerde bestekzakjes? HGK regelt het voor je!

Andee en Machteld Karrenbelt zijn beide opgegroeid in de horecawereld. Na enkele jaren in deze wereld te hebben gewerkt zijn zij ongeveer 25 jaar geleden begonnen met HGK, Horecagroothandel Karrenbelt.

Kwaliteitsapparatuur voor de horeca én hoog serviceniveau

Veel horeca-, bakkerij- en supermarktondernemers vertrouwen elke dag weer op onze apparatuur. Ons assortiment bestaat uit Sanomat slagroomautomaten, Zummo sinaasappelpersen, Vitamix blenders, Panasonic magnetronovens en Winterhalter vaatwassystemen.

Restaurantgasten vinden reviews belangrijk

Voor het vierde jaar op rij deed BookDinners onderzoek naar de online gewoontes van meer dan 1200 restaurantbezoekers. Net als voorgaande jaren worden met behulp van de Restaurant Monitor de belangrijkste trends en ontwikkelingen in kaart gebracht.

Geselecteerd met passie”

BRUVINO importeert rechtstreeks van wijnproducenten uit Europa. Een stukje duurzaamheid dus want waarom zou je het van ver halen als de mooiste wijngebieden binnen handbereik liggen!

‘Lekker, puur, natuurlijk!’

Het verhaal van de Appelaere begint in een boomgaard in het Zeeuws-Vlaamse Waterlandkerkje. Al sinds zijn zeventiende teelt Henk Tazelaar hier de lekkerste appels en peren. Na dertig jaar fruit telen is Henk echter toe aan iets nieuws. Hij ziet het helemaal voor zich: harten veroveren met een nieuw product, namelijk troebel appelsap. Henk volgt zijn droom en gaat in zee met een perserij met dezelfde passie voor goede producten.

De nieuwste generatie softijsmachines

Begin 2023 introduceerde NISSEI een gloednieuwe lijn softijsmachines. Wat direct opvalt? De zes nieuwe machines zijn allemaal uitgerust met een modern touchscreen. Een innovatie die de softijsverkoop nog makkelijker maakt.

Krokant van buut'n en zocht van bin'n

Dat zijn ze! De ambachtelijke en artisanale producten van De Ambachterie uit Zeeuws-Vlaanderen.

Inspireren met softijs

Softijs is niet alleen lekker, maar ook een product met een hoog rendement. Met bijzondere softijscreaties zorgt u makkelijk voor een extra hogere marge. Nic Nederland doet er daarom alles aan om ondernemers te inspireren met softijs.

Investeren in nieuwe pannen? Hier moet je op letten.

Ondernemen is investeren. Als horecaondernemer krijg je regelmatig te maken met nieuwe en noodzakelijke investeringen. In deze nieuwe rubriek ‘Waar moet ik op letten bij de aanschaf van’ helpen we horecaondernemers elke maand om de juiste keuzes te maken bij het aankopen van nieuwe producten. Deze maand: pannen.

Al 60 jaar een begrip in Zeeland

Drankenhandel Pluym is één van de grootste drankenhandels van Zeeuws-Vlaanderen en al zestig jaar een begrip in de Zeeuws-Vlaamse horecawereld. Maar inmiddels ook daarbuiten, want na de overname van de groothandelsactiviteiten van Drankenhandel Kolijn verhuisde men alle bedrijfsactiviteiten vanuit Sint Jansteen naar Terneuzen. Onveranderd zijn de absolute kernwaarden waar de Zeeuwse familieonderneming voor staat: flexibiliteit, service én kwaliteit.

Ontdek de Food & Gastronomy opleiding van de HZ

Op de HZ wordt persoonlijk, kleinschalig voltijd- en deeltijdonderwijs geboden aan zo’n 5.000 studenten. Onze studenten worden gestimuleerd om het beste uit zichzelf te halen door middel van persoonlijke ontwikkeling en kennisontwikkeling.

Vraag naar alcoholvrij bier stijgt

De Nederlandse biermarkt is bijna terug op het niveau van voor de COVID-19-pandemie. Wel ziet de biermarkt er anders uit. Het aandeel van alcoholvrij bier en speciaalbier is de afgelopen jaren gegroeid, dat van pils iets gedaald. De biercijfers laten ook zien dat in 2022 de bierdrinker weer massaal de horeca heeft teruggevonden. Het thuis genieten is wat afgenomen.

Wijnen van gepassioneerde wijnmakers

Down to Earth products importeert sinds 2020 wijnen uit Italie en sinds kort ook Spanje. Voor ons is duurzaamheid naast kwaliteit het belangrijkste kenmerk. Wij importeren wijnen van relatief kleine wijnboeren, die (nog) niet allemaal in staat geweest zijn om het label “biologisch” op hun wijnen te verkrijgen, maar wel allemaal met de zelfde zorg voor de natuur en dus zonder chemische bemesting of bestrijdingsmiddelen hun druiven kweken. Ze laten zich hierbij graag ondersteunen door de natuurlijke vegetatie en insecten.

Besparen is nog nooit zo belangrijk geweest.

Besparen is nog nooit zo belangrijk geweest. Niet alleen op energiekosten, maar ook op water-, personeels- en andere bedrijfskosten. Winterhalter kan u daarbij helpen. Hoe?

Reindert Hameeteman sleept felbegeerde titel in de wacht

In mei 2022 vonden de praktijkexamens voor de titels Meester Patissier en Meester Boulanger plaats. Reindert Hameeteman uit Driewegen (Zeeland) legde dit examen voor Meester Boulanger met goed gevolg af. Na drie dagen werken in opperste concentratie is het Reindert gelukt deze felbegeerde titel in de wacht te slepen.

Jannis en Claudia Brevet stoppen met driesterrenrestaurant Inter Scaldes

Chef-kok Jannis en gastvrouw Claudia Brevet stoppen met hun driesterrenrestaurant Inter Scaldes. Vanaf september gaat het stel andere dingen doen. Dat is vanmorgen bekend geworden. Jannis en Claudia Brevet namen het restaurant in Kruiningen in 2001 over.

Restaurant de Werf uitgeroepen tot beste leerbedrijf

Restaurant De Werf uit Veere is uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2022/2023. Op de tweede plaats staat ’t Voorhuys in Emmeloord, gevolgd door De Hof in Renswoude. Mark Benneker van ’t Kruisselt in De Lutte kreeg de titel Beste Leermeester Horeca 2022/2023 uitgereikt.

Cocktails met de juiste balans

L’OUI welcomes you! Maak kennis met het unieke cocktail concept L’OUI, dat kwaliteit en snelheid combineert om de groeiende cocktailmarkt te bedienen.

Italiaans eten aan de Zeeuwse haven

Sommige restaurants zijn zo verrassend dat je er al je vrienden mee naar toe wilt nemen. Neem Da Roberto. In deze trattoria eet je authentiek Italiaans, maar je kunt er ook pizza bestellen. Bovendien heeft dit restaurant een schat aan rode en witte wijnen in het repertoire. Je hoeft er niet ver voor te reizen, la dolce vita begint in Scharendijke.

Horecaondernemers staan voor nieuwe uitdagingen

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) presenteerde 9 januari de economische terugblik op het horecajaar 2022 en een vooruitblik op 2023. Hoewel de omzet in de horeca weer op hetzelfde niveau is als voor de coronacrisis, blijven de (financiële) uitdagingen voor horecaondernemers groot.

Horecatrends van 2023

Benieuwd wat de horeca in 2023 te wachten staat? Alvast een kleine spoiler: gemak is een van de snelstgroeiende markten en er liggen volop kansen voor zowel functionele horeca als horecaconcepten waarin beleving centraal staat. Lees snel verder voor alle horecatrends voor het nieuwe jaar.

Koffietrends van komend seizoen

Soms is het alles wat de gast wil: een ambachtelijk en met liefde gemaakte koffie. Maar wat zetten we tegenwoordig? De cappuccino is voor altijd een blijvertje, de filterkoffie is terug en het mag allemaal eerlijker.

‘Verse friet smaakt zoveel beter

Het verhaal van Dirk en Toon Steijaert uit Nieuw Namen leest bijna als een jongensboek. Ruim twee jaar geleden, toen de coronapandemie losbarstte, besloten zij eenmalig wat verse friet te maken met de aardappelen van hun eigen land.

Originele frisdrank van Sinalco

Sinalco, de heerlijke Duitse verfrissende Apfelschorle en Cola-mix (Spezie) die iedereen wel kent inmiddels van vakantie in Duitsland of Oostenrijk, van de Wintersport, van de Carnaval, van de Apres-ski of van het Oktoberfest.

Zo werkt zorgeloos verhuren van je vakantiewoning

We weten allemaal dat Zeeland een fantastische provincie is om vakantie te vieren. Als tweede woningeigenaar kun je optimaal van die populariteit profiteren. Dat kan eenvoudig door je vakantiehuis of chalet te verhuren via Interhome Group.

Vergaderen aan zee, vol inspiratie

Strandhotel Westduin ligt direct achter de laagste duinovergang van Walcheren bij Vlissingen. Het hotel ligt midden in een schitterend natuurgebied op slechts 50 meter van zee en strand.

'De Oosterschelde is het mooiste dat er bestaat'

Het begrijpelijk maken van termen die misschien vaag klinken. Dat was een doel van FoodDelta Zeeland tijdens het diner voor haar strategisch partners en bestuur. FoodDelta Zeeland is een kennis- en innovatienetwerk voor professionals uit de Zeeuwse voedingsindustrie.

'Succes mag je vieren'

Restaurant Zuyd bestaat 12,5 jaar en dat jubileum kan niet onopgemerkt voorbijgaan. ”Successen mag je vieren. En dat is precies wat we gaan doen. Het succes van 12,5 jaar Zuyd vieren met onze gasten met een wel heel speciaal avondvullend jubileummenu”.

Verkoop en verhuur kassa systemen

Ook tijd en kosten besparen in 2023? Bijvoorbeeld doordat het kassasysteem gratis en automatisch omzetrapporten mailt naar de boekhouder? Of u nu handhelds wil gebruiken, keukenschermen of een kassa administratie vanaf thuis wilt beheren.

Bewust eten met kwaliteitsgarantie

De markt is continu in ontwikkeling. Steeds meer mensen vinden de puurheid en duurzaamheid van producten belangrijk. Wil jij ook bewust eten, zonder in te leveren op kwaliteit… Foodvision Nederland BV snapt dat.

''Brouwen is onze passie, bier is ons water!''

Bierbrouwerij de Magistraat is een relatief nieuwe en professioneel opgezette brouwerij met een eigen Bierlokaal. Het is een ambachtelijke craftbier brouwerij in Almkerk, Noord-Brabant.

Winnaar Zeeuwse Oester Bokaal bekend!

Tijdens deze tweede beursdag werd er gestreden om de Zeeuwse Oester Bokaal. De vraag was; welke Zeeuws leerbedrijf met student van Scalda is het beste in koken? De kookkunsten, creativiteit en samenwerking werden beoordeeld door een professionele vakjury.

And the winner is...

Op deze eerste beursdag gaven profs acte de présence en gingen samen de uitdaging aan om de heerlijkste gerechten op tafel te zetten. De vakjuryleden bepaalden vervolgens wie er met de prestigieuze Zeeuwse Mossel Trofee naar huis gaat. 

BEVENCO Inspireert met Spritzer & Cocktails

Spritzers en cocktails die eenvoudig te maken zijn maar die uw gasten ook zullen verrassen, dat is waarmee Bevenco u vandaag en morgen onder andere zal inspireren!

YAKINIKU; Original Japanese Grill

Met YAKINIKU® ga je voor een luxueuze zwarte uitstraling en gebruik van de allerbeste materialen. De beste keuze als het gaat om hittebestendigheid en als geen ander bestand tegen alle weersomstandigheden! Uniek aan de YAKINIKU® Kamado is de woodchipper. Met deze onmisbare accessoire kun je eenvoudig rookhout toevoegen zonder het deksel van je Kamado te openen. Zo verlies je geen warmte, ideaal dus!

Nieuw op de Horeacabeurs Goes zijn BREBB Textiles en HAPPY CIRCLE

Zij geloven in de culinaire totaalbeleving voor de gast met een gouden omlijsting. BREBB staat voor BREchtje Brengt Beweging. BREBB geeft hotels en restaurants meer eigenheid en een unieke beleving door gebruik te maken van kleur en passende dessins in het tafellinnen waardoor de ruimte gaat leven. Tafellinnen met een gouden draadje!

Ook internet en tv voor de horecabranche


Boutique Hotel Lupo in Vlissingen is sinds 2021 open en zakenmensen én toeristen weten het fraaie hotel goed te vinden. Logisch, het hotel is volledig gerenoveerd.

Brouwerij Beer Van Brugge: “Pure smaak. Niets meer, niets minder”

Brouwerij Beer Van Brugge is een nieuwe speler op de Belgische biermarkt. Ontstaan in hartje Brugge draagt oprichter Stephane Kolijn kwaliteit en een authentiek karakter hoog in het vaandel. Niet voor niets luidt de naam “Beer Van Brugge”: Een verwijzing naar de oudste legende van de stad Brugge en omarmt deze naam perfect het volle en sterke karakter van de bieren.

Individuele gebakjes, ronde taarten of plaatgebak

Als semi-industrieel groothandelbakkerij met een familiaal karakter is Holeki al meer dan 20 jaar gepassioneerd bezig met het vak: de productie van vers of diepgevroren, kant-en-klaar gebak van een ambachtelijke kwaliteit, made in Belgium.

Alles voor een mooi gedekte tafel

Culinair genieten gaat over veel meer dan smaakvolle gerechten alleen. Je eet ook met je ogen. Daarom is een mooi gedekte tafel een absolute meerwaarde voor uw zaak. Creëer een unieke sfeer en laat de setting uw verhaal vertellen. Een luxe waar uw gasten nog lang over zullen praten. Wij hebben een enorme keuze aan servies, bestek, glazen en andere decospullen van tijdloze klassiekers tot de nieuwste trendsetters - en maken u graag wegwijs in onze wereld.

Snel, gemakkelijk en betrouwbaar afrekensysteem met vele mogelijkheden

Wat dacht u van een handheld met ingebouwde PIN functionaliteit? Of bar- en keukenschermen voor meer rust achter de bar en in de keuken. HeyTom.eu voor online bestellingen, HeyEmma.eu voor QR tafelbestellingen en daarnaast bieden wij ook ons eigen Online Planning systeem.

Culimayo's en vegan vis!

We kijken er naar uit om jullie te laten genieten van onze vegan Mayo en vegan Visjes. Wij zijn samen te vinden op stand nummer 505 op de horeca beurs Goes. Kom proeven!

“Corona, Game Over! Horeca, Game On!” – Met dit thema presenteert NOVOMATIC Exploitatie zich 14 en 15 maart op Horecabeurs Goes. Bezoek ons op stand 132, en ontdek hoe u kunt winnen met een goed renderende speelautomaat in uw zaak!

Aandacht voor de gast

Het is de eerste horeca vakbeurs van 2022 én thuiswedstrijd voor accountmanager Onno van der Schoot: Horecabeurs Goes. Een inspiratieplek voor professionals uit de horeca, recreatie en toerisme in het Zuidwesten.

Lekker vroeg in de kroeg: Boozz in Hulst om zes uur open

Een terrasje pakken, om zes uur 's ochtends. Café Boozz in Hulst opende vandaag héél vroeg en dat initiatief werd omarmd. ‘Geen pintje, maar een bakje koffie!’

Zeeuwse innovatie: een plastic mosselbak die volledig te recyclen is

Een plastic mosselbak die volledig recyclebaar is. Dat kon lange tijd niet, maar nu wel. Verpakkingsspecialist Weststrate uit Middelburg ontwikkelde een topsealfolie die van dezelfde soort plastic is gemaakt als de bak. Aquamossel-Triton heeft de nieuwe folie getest op één en twee kilo bakken. ,,Die werkt net zo goed als de oude folie”, zegt directeur Julien Barbé.

Nu al kerst bij Kreko?

Kreko X-Mas heeft aan iedereen gedacht. Het assortiment bestaat uit meer dan 15 kerstpakketten van verschillende prijsklasse. Staat uw ideale kerstpakket er niet tussen? Dan biedt Kreko X-Mas een variatie aan food en non-food artikelen, die u zelf kunt samenstellen! Is het een geschenk en twijfelt u over de aankoop? Dan kunt u kiezen voor een waardebon. Zo weet u zeker dat het voldoet aan zijn of haar kerstwensen. Want kerst vieren doen we samen, met Kreko.

CULITRUCK; de Drive In edition

De zomer mag nog niet voorbij zijn zonder dat er eerst een spraakmakend event de revue passeert. Dat was het idee van de Zeeuws Vlaamse ondernemers Aswin Polmann van Bottles Next Door, Bart en Jens Hoogstad van Dockside Bar & Grill eveneens uit en Patrick Roelands van Jouw Event Partners. Het is dit viertal gelukt om nu toch met de beperkende maatregelen die er zijn iets moois te creëren waar jij kan van gaan genieten.

Kies voor flexibiliteit met DELTA Zakelijk

De afgelopen periode heeft bevestigd hoe belangrijk het is als ondernemer flexibel te zijn. Of je nu een freelancer bent of een kleine praktijk aan huis hebt. Het kan van cruciaal bedrijfsbelang zijn je uitgaven snel op de inkomsten te kunnen afstemmen, op afstand goed te kunnen samenwerken of meer zaken online doen.

Groen licht voor Contacta.nl op 3 tot en met 5 november

Nu het Nederlandse kabinet besloten heeft dat per 1 juli zakelijke evenementen weer doorgang kunnen vinden, staat het licht definitief op groen voor Contacta.nl. Het evenement staat gepland op 3 t/m 5 november in de Zeelandhallen Goes.

Marketing vraagt in crisistijden om een bewustere aanpak

Dennis Bos houdt van drukke dagen. Als manager Marketing & Sales voor de zakelijke markt van DELTA heeft hij iedere dag een andere pet op. Hoe kijkt hij terug op de afgelopen maanden, en hoe ziet de toekomst eruit?

Bekijk de 7e editie van de Coronamonitor Zeeland

De Zeeuwse GGD is er klaar voor om iedereen vanaf 1 juni te testen, jongeren zijn de dupe van deze corona crisis en Bianca vertelt waarom deze crisis precies op het goede moment kwam. Bekijk alle updates, innovaties en oplossingen op de Coronamonitor Zeeland.

De oplossing voor jouw 1,5 meter bedrijfsvoering

Laat klanten zelf online hun afspraken maken met het afspraak en ticketsysteem van LMG strategie en creatie, het online afsprakensysteem voor iedereen! Klanten maken hun eigen afspraken in hun eigen tijd met dit systeem, veilig en makkelijk.

Hotelschool ter Duinen wint de Zilte Bokaal!

Hotelschool ter Duinen is na ontzettend spannende Cooking Battles tijdens de Horecabeurs in Goes verkozen tot beste overall team van het jaar en winnen daarmee de Zilte bokaal. Naast het winnen van ‘beste overall team’ waren er nog meer prijzen te winnen. De prijs voor het beste keukenteam werd gewonnen door Hotelschool Ter Duin. Het beste team bediening ging naar Scalda Middelburg. De prijs voor beste wijnspijs werd gewonnen door Hotelschool Curio.

Pure C** uit Cadzand wint De Zeeuwse Mossel Trofee

Timothy St. Aubeyn en zijn student kok Niels van der Berg van restaurant Pure C** te Cadzand zijn tijdens de Cooking Battles op de Horecabeurs op 9 maart verkozen tot beste professional en student van het jaar en winnen daarmee de Zeeuwse Mossel trofee. Zij gingen tijdens de Cooking Battles voor professional en student georganiseerd door samenwerkingsverband Food Lab Zeeland de strijd aan met zeven andere teams vanuit heel Nederland.

De Groente Bagel! Hip, Trendy en Gezond

Na hun populaire 'Pain de Mer' komt bakkersbedrijf Spelt Bakkers met een revolutionair nieuw concept: de Groenten Bagel! Deze bagel is hip, trendy en gezond. Deze bagel heeft o.a. het Clean Label, wat inhoudt dat er geen E-nummers worden gebruikt om dit product te maken.

I Love Zeeland Appelsap, 100% Zeeuws

Ook dit jaar is I love Zeeland Appelsap (voorheen Zeeuwse Zon) aanwezig op de Horecabeurs Goes. De appelsap en apfelschorle van I love Zeeland waren afgelopen zomer een grote hit in vele Zeeuwse plaatsen. Mede door de unieke smaak en uitstraling van de producten bent u verzekerd van een Zeeuws visitekaartje in uw assortiment!

Distilleerderij Van Toor, zeflstandelijk en ambachtelijk

Je ziet het niet vaak meer: een zelfstandig ambachtelijk bedrijf waar kleinschalig kwalitatieve mooie dranken worden gemaakt! Zowaar in Vlaardingen waar distilleerder Leo Fontijne de traditionele recepten van dranken met passie maakt! In de voetsporen van familie Van Toor maakt Leo ook nieuwe producten zoals de Torine Gin.

Niet voor niets het meest bekroonde bestelwagenmerk van Nederland

De bedrijfswagens van Citroën Van Beek maken met succes elke klus efficiënter, makkelijker én comfortabeler. En dat gaat niet voorbij aan de experts in de branche. Zo is onze Jumpy recent nog verkozen tot “Bestelauto van het jaar 2020”. De belangrijkste prijs in de Nederlandse bedrijfswagenwereld is toegekend aan de succesvolle Citroën vanwege de perfecte mix van sterke eigenschappen.

Sir. James 101, alcoholvrije dranken

Sir. James 101 alcoholvrije dranken Sir. James 101 brengt variatie en vernieuwing in het alcoholvrije drankenaanbod. Er is tegenwoordig steeds meer vraag naar alternatieven voor alcoholhoudende dranken. Daarom zijn er steeds meer alcoholvrije bieren, wijnen en distillaten beschikbaar. Sir. James 101 biedt een alcoholvrije Gin Tonic en Mojito met als motto: ‘No compromise on taste!’

Crea Laser maakt het persoonlijk

Bij Crea Laser moet je soms even op je beurt wachten, maar dat wachten is de moeite meer dan waard! Bij dit kleine en veelzijdige lasersnij- en graveerbedrijf uit Krabbendijke (Zeeland) sta jij, als klant, nog echt centraal.

De uniforme modulaire OFYR buitenkeuken

In 2015 begon OFYR met de lancering van de OFYR Classic kookunit. Het was een enorm succes! Zoveel verschillende gebruikers; van hobbykoks tot professionals hebben de OFYR omarmd. Vanaf die tijd heeft het OFYR team continu nieuwe producten ontwikkeld voor modulaire buitenruimtes. Wat klein begonnen is voor de professionele markt is uitgegroeid tot een volwaardige OFYR PRO-Line.

Hima Bioproducts, bent u al plastic vrij?

Hima Bioproducts B.V. is op een missie om Nederland vrij te maken van wegwerpplastics. Zo heeft Hima Bioproducts B.V. wegwerpproducten van papier, hout, bamboe, kokosnoot en suikerriet. Daarnaast wordt er continue gekeken om het pakket uit te breiden met duurzame herbruikbare producten.

Royal Smilde Natura ook in 2020 op Horecabeurs Goes

Royal Smilde Natura heeft uniek haal- en brengconcept voor frituurolie waarbij we een hoge kwaliteit frituurolie leveren in een innovatieve grootverpakking.

Unieke serveerplanken met 'Lichtenberg Figures'

Seaside Epoxy is een lokaal Zeeuws bedrijf met voeten in de Amerikaanse grond. Het Lichtenberg Woodburning proces, word namelijk veel gebruik in het noordwesten van de V.S.

Vermeersen, de oudste brouwerij van Zeeland

Tijdens Horecabeurs Goes 2020 zal bierbrouwerij Vermeersen, de oudste brouwerij van Zeeland en één van de oudste Nederlandse brouwerijen, zich weer duidelijk herkenbaar presenteren.

Gepersonaliseerde staalwerken, Ferro Duro

Ferro Duro richt zich op gepersonaliseerde staalwerken. Met de liefde voor wijn en spijs hebben wij de authentieke en moderne Amerikaanse Smoker ontwikkelt. Deze Amerikaanse Smoker is geschikt voor het direct verhitten en het langzaam garen van uw producten.

EveryOffice Recreatie – Eén leverancier voor al jouw hard- en software voor horeca & recreatie.

Meer tijd overhouden voor gastheerschap? Met de hard- en software oplossingen van EveryOffice recreatie werk je efficiënter en houd je meer tijd over voor de gast. Niet alleen in de horeca, maar binnen het hele recreatiebedrijf.

Hét nieuwe zomerdrankje van het jaar

Mates Gold Rum is een perfect samengestelde blend van 3-5 jaar oude rum uit Barbados, Jamaica en de Dominicaanse Republiek die zowel puur geweldig te drinken is maar ook in de mix goed overeind blijft.

De Bieterbal, de vegan variant van de bitterbal

Jarenlang had Jonathan een groenterestaurant en stond deze snack op zijn kaart. Maar omdat op een gegeven moment er een kok in zijn keuken de hele dag alleen maar ballen stond te draaien en hij de vraag niet aan kon, besloot Jonathan om deze snack op de markt te brengen en voor iedereen toegankelijk te maken. Direct won de Bieterbal de Karel de Vos award voor meest gastvrije en duurzame bijdrage in het vak.

Planet B, hoogwaardige bamboe rietjes

Wij van Planet B geloven in een circulaire economie. De bewustwording en het analyseren van deze economie samen met een vleugje creativiteit is een toekomstgerichte en noodzakelijke cocktail die iedereen zal moeten drinken. Wij drinken deze cocktail alvast met ons fancy bamboe rietjes en proosten op een mooie toekomst. Zo willen wij op termijn evolueren naar een Planet B.

Bereila FRETUS Fifo dispenserset

Met de FRETUS Fifo dispenserset biedt Bereila een universele oplossing voor huisgemaakte sauzen en dressings door het gebruiken van hervulbare flessen. De FRETUS Fifo dispenser staat voor een vlotte, hygiënische en constante dosering van sauzen en dressings.

TMC Project is dé projectinrichter voor de recreatiesector!

Een unieke beleving, comfort en een aangenaam verblijf. Dat is wat u uw gasten wilt aanbieden. Daarnaast is de zakelijke kant belangrijk: de investering moet rendabel zijn. In het combineren en realiseren van deze vereisten denkt en adviseert TMC Project met u mee.

unTill Kassa automatisering 3.0 - Keurmerk Betrouwbare Afrekensystemen

De ultieme kassa oplossing voor horeca, sport en instellingen. Flexibiliteit optima forma... u verkoopt geen "nee" en verwacht dit ook van uw kassa. De overzichtelijke touchscreens maken inwerken overbodig. Bestellen met robuuste industriële handhelds of uw eigen smartphone. Uitgebreide rapportages.

Meatless wint Zeeuwse PioniersPrijs 2020.

Meatless uit Goes, producent van unieke plantaardige vleesvervangende vezels voor de wereldwijde voedingsindustrie, heeft afgelopen zaterdag de Zeeuwse PioniersPrijs gewonnen. Zij winnen daarmee E5.000,- prijzengeld, een oorkonde en een kunstwerk van kunstenaar Henk Vierveijzer. De prijs werd zoals elk jaar uitgereikt tijdens het Jaarevent van netwerk De Zeeuwse Connectie, in de Koorkerk in Middelburg.

Woertman Nederland: kwaliteitsapparatuur voor de horeca én hoog serviceniveau

Veel horeca-, bakkerij- en supermarktondernemers vertrouwen elke dag weer op de producten van Woertman. Het assortiment bestaat o.a. uit Sanomat slagroomautomaten, Zummo sinaasappelpersen, Vitamix blenders en meer. Woertman maakt het de professional gemakkelijk om met een glimlach zijn gasten van het beste te laten genieten!

Brouwerij Rodanum, passie voor bier

Brouwerij Rodanum. Een uit passie geboren en uit de hand gelopen hobby. En sinds 2015 het bedrijf van Frank Schout. Brouwerij Rodanum verkoopt zijn bieren door heel Nederland, en in België. Klanten zijn cafés, restaurants, slijterijen, supermarkten, speciaalzaken e.d.

Bestel nu jouw gratis e-tickets voor de Horecabeurs Goes

Je kunt jouw gratis e-ticket nu downloaden voor dé horecavakbeurs van het Zuidwesten! Ben jij erbij? Je bent van harte welkom op maandag 9 en dinsdag 10 maart 2020 van 10:00 tot 19:00!

In deze ‘spookrestaurants’ zul je nooit een gast vinden

Restaurantkeukens waar alleen gekookt wordt voor mensen thuis. Dark kitchens worden het wel genoemd, of ‘ghost restaurants’. Cateraars die niet de stress en kosten willen van gasten in de zaak, maar wel maaltijden verkopen.

Poffers aan Zee wint landelijke prijs voor foodtruck van het jaar

Het is gelukt: Poffers aan Zee uit Kamperland heeft maandagmiddag bij de uitreiking van de landelijke horecaprijzen de prijs voor foodtruck van het jaar in de wacht gesleept.

Remco uit Tholen blijft strijden tegen voedselverspilling

De eerste stappen in de strijd tegen voedselverspilling zette Remco in 2017, toen hij Zeeuws Rood oprichtte. Met het bedrijfje gaf hij onverkoopbare tomaten een tweede kans. Dat doet hij tegenwoordig nog steeds, al is het inmiddels via de app Too Good To Go. “Daar verkoop ik naast tomaten ook appels en peren.”

Eijsink, jouw partner in automatisering

Boeken, bestellen, bereiden, bedienen, bemensen, betalen, binden én beheren: dat regelen wij van A tot Z. Zo maken we ondernemen mooier, winstgevender en eenvoudiger. Wil je snel schakelen, efficiënt werken en méér tijd overhouden voor gastvrijheid? Dan ben je bij Eijsink aan het juiste adres.

Huur voordelig een kassasysteem met 365 dagen per jaar support voor een belachelijke prijs

Jan Kassa is een begrip in Zeeland. Oprichter Jan Overeem begon 30 jaar geleden met zijn bedrijf. Door 365 dagen per jaar service te verlenen van het hoogste niveau. Door te innoveren. Mee te gaan met de tijd. Zodat klanten altijd de beste oplossing krijgen.

Alcoholvrije pop-up Bar 0.020 opent deuren

De alcoholvrije pop-up bar Bar 0.020 opent op 3 januari 2020 de deuren in Amsterdam. Bar 0.020 (spreek uit als: nul punt nul twintig) heeft als doel om mensen op een positieve en gezellige manier Dry January door te laten komen.

De Zeeuwse Kip, kakelvers!

In het rustieke Wolphaartsdijk, midden in het hart van Zeeland, bevindt zich sinds jaar en dag de kippenboerderij van familie Noordhoek. Hier krijgen kippen de rust en de ruimte om in optimale omstandigheden en zo natuurlijk mogelijke op te groeien. (H)eerlijk vlees van Zeeuwse bodem!

10 horecatrends: Wat is in? Booming horecaconcepten

Met het nieuwe jaar voor de deur, werpen (inter)nationale experts een blik op de toekomst. Welke horecaconcepten groeien in populariteit? Boutique hotels gaan een nóg belangrijker rol in de hotellerie spelen en restaurants waar het draait om bewustzijn en aandacht zijn in trek. Mixed-use concepten gaan het ook goed doen, denk aan borrelen in combinatie met een spelelement. Twintig designers aan het woord over wat in is. Tien horecatrends op een rij.

Amadore stoot twee restaurants af en koopt er in Goes een bij

Hotel- en restaurantketen Amadore heeft twee restaurants op de boulevard van Vlissingen verkocht. Raymondo's en het vorig jaar verbouwde Cappuccino zijn nu in handen van de buurman in Vlissingen; zandpaviljoen Pier 7. In Goes heeft de Zeeuwse keten eetcafé Baas Beveland overgenomen.

Dit zijn dé 30 foodtrends van 2020

2020 wordt het jaar van gefrituurde lasagne, notenboter, kardemom, seacuterie, fonio en 25 andere foodtrends. Ga jij ze gebruiken binnen jouw bedrijf?