header_2020.jpg

Slim frituren én gebruikt vet recyclen!

Slim frituren én gebruikt vet recyclen!

Maak tijdens Horecabeurs Goes kennis met het lekkerste en slimste frituurconcept voor de horeca! Natura is leverancier van frituuroliën en haalt daarnaast de gebruikte frituurolie weer op. Dit wordt gegarandeerd gerecycled tot duurzame biobrandstof. 

Grootverpakking met pompsysteem
Het unieke aan het frituurconcept is de slimme levering. Zo leveren wij de frituurolie in grootverpakking met pompsysteem gratis in bruikleen en komen wij iedere twee weken standaard langs om de olie aan te vullen en af te voeren. Zo ben je als ondernemer altijd voorzien van voldoende frituurolie. Onze grootverpakkingen zijn leverbaar in 150 en 190 liter of we plaatsen een tank op maat. Dankzij deze verpakkingen heb je geen verpakkingsafval meer. Goed voor het milieu en voor je portemonnee. Voor een optimaal bakresultaat bieden wij een filter- en reinigingsservice. Onze service collega’s komen langs om de frituurpannen te reinigen en de olie te meten en te filteren of te verversen.

Zoveel mensen, zoveel wensen
Over smaak valt niet te twisten. Daarom hebben drie soorten frituurolie voor frites & snacks, een visfrituurolie en een oliebollenolie ontwikkeld. Allemaal van topkwaliteit, want dat vinden we net zo belangrijk als de frituurspecialist. Daarbij voldoen al onze Natura frituuroliën aan het keurmerk verantwoord frituren.

Frituurvet recyclen
Gebruikt vet is een zogenaamde tweedegeneratie reststroom. Deze worden bij de dieselfabriek verwerkt tot biobrandstof. De biobrandstof wordt gemengd met de brandstof die wij tanken bij de pomp. Op deze manier krijgt gebruikte olie een tweede leven. Dit is goed voor het milieu, want zo wordt er energie uit het restproduct gebruikt voor brandstof in plaats van uit gewassen die ook voor de productie voor voeding kunnen dienen. Een ander groot voordeel van biobrandstof is dat de verbranding CO2 neutraal is. De planten waarvan de biobrandstof wordt gemaakt, hebben de CO2-uitstoot immers al eerder uit de lucht gehaald.

1902
Natura is in 1902 door Smilde als merk gedeponeerd. Smilde kocht rauw vet van andere slagers en specialiseerde zich in het smelten en verpakken. Het Natura rundvet werd dan weer terug geleverd aan de slagers die dit als gemaksproduct verkochten aan hun klanten. Natura won in deze tijd talloze prijzen. Nu zijn we ruim anderhalve eeuw verder en er is een boel veranderd. Zo heeft het rundvet plaatsgemaakt voor plantaardige oliën en is de slager vervangen door cafetaria’s en andere zaken waar gefrituurd wordt. Maar het principe van het ontzorgen van de klant zijn we nooit verleerd. We zijn dus niet zomaar een frituurolieleverancier. Samen met en voor onze gebruikers en partners werken we aan betere producten, verpakkingen, service, afvalbeheersing en recycling. Dit doen we voor een gezonde zaak en een beter milieu.

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op. Wij komen graag bij je langs om de mogelijkheden te bespreken.

www.smildenatuta.nl
info@smildenatura.nl
0513-639 629