header_2020.jpg

Stichting en coöperatie Zeker Zeeuws maken samen plannen voor toekomst

Stichting en coöperatie Zeker Zeeuws maken samen plannen voor toekomst

De beheerder én het verkoopkanaal van het Zeeuwse streekkeurmerk Zeker Zeeuws® Streekproduct gaan sinds de afsplitsing in 2017 weer samen verder.

De Stichting Zeker Zeeuws® Streekproduct is sinds 2016 licentiehouder, uitgever en beheerder van het streekkeurmerk Zeker Zeeuws. In 2017 hebben zeven gecertificeerde ondernemers de Ondernemerscoöperatie Zeker Zeeuws voor de afzet van het Zeker Zeeuws® Streekproduct opgericht. “De groeiende overlap in activiteiten en de onduidelijkheid die twee entiteiten in de markt teweegbrengt heeft ons doen besluiten samen op te trekken onder één naam en één contactpunt”, vertelt Robert Zonnevylle, die sinds 2017 voorzitter is van Stichting Zeker Zeeuws Product.

Harry Boot, voorzitter van Ondernemerscoöperatie Zeker Zeeuws beaamt dit: “We willen beide de Zeeuwse streekproducten meer onder de aandacht brengen bij afnemers en consumenten, dus kiezen voor een meer efficiënte en effectieve manier van werken is een logische stap. Ik kijk uit naar de intensievere samenwerking!”

Beide voorzitters tekenden donderdag 23 februari 2023 in Middelburg onder toeziend oog van de collega streekproducenten en gedeputeerde Jo-Annes de Bat een intentieverklaring voor de inmiddels al ingezette samenwerking.

Gedeputeerde Jo-Annes de Bat benadrukt het belang van de samenwerking: "De Provincie Zeeland vindt het promoten van de korte ketens in de regio belangrijk. Het (opnieuw) aangaan van deze samenwerking vinden we dan ook een goede ontwikkeling en ondersteunen we graag."

Horecabeurs Goes
De samenwerking wordt direct bekrachtigd door een gezamenlijke deelname en organisatie aan de Horecabeurs Goes op 6 en 7 maart 2023 in de Zeelandhallen. De gecertificeerde Zeeuwse streekproducenten staan samen op een plein op de beursvloer met een eigen programma, waarvoor interessante sprekers en koks worden aangetrokken die laten horen en zien waarom iedereen moet kiezen voor Zeeuwse streekproducten in de keuken.

Webshop
Ondernemerscoöperatie Zeker Zeeuws blijft de afzet van Zeeuwse streekproducten bevorderen. Onlangs hebben de betrokken ondernemers een gezamenlijke webshop geopend, met producten die wekelijks aan huis worden bezorgd. De webshop is rechtstreeks te bekijken via bestel.zekerzeeuws.nl

Zeker Zeeuws keurmerk
Zeker Zeeuws® Streekproduct is een onafhankelijk en landelijk erkend streekkeurmerk dat garandeert dat een product écht Zeeuws is. Dat betekent dat het in Zeeland is geteeld, gekweekt, gevist of geproduceerd is met Zeeuwse grondstoffen. Dat is bovendien op een duurzame manier gebeurd, met respect voor milieu, mens en dier. De stichting organiseert al drie jaar de jaarlijkse publieksverkiezing ‘Zeeuwse Streekproducent van het Jaar’.