De decembermaand is aangebroken. Een mooie tijd om de kou gewoon binnen te trotseren en een leuke film of serie op te zetten. Daarom presenteren wij 8 films en series om echt honger van te krijgen!

 

1. The Mind of a Chef
Wat gaat erom bij de beste chefs ter wereld? De serie ‘The Mind of a Chef’ vertelt het verhaal vanuit het perspectief van een wereldberoemde chef. Eten is meer dan voedsel, onderstreept deze serie. Deze serie gaat om reizen, koken en over de herkomst en geschiedenis van producten. 

 

2. Jiro dreams of sushi 
Als 85-jairge aan het hoofd staan van een sushi-restaurant gewaardeerd met drie Michelinsterren. Dat is verhaal van Jiro die in Japan een restaurant heeft met ruimte voor 10 gasten. In deze documentaire laat hij zien hoe hij na jaren de beste sushi op tafel weet te serveren.

 

3. Chef!
Voor wie houdt van foodtrucks, is deze film een echte aanrader! Als chef-kok, gespeeld door Jon Fanvreau, zijn passie voor het vak kwijtraakt, besluit hij met een foodtruck naar het Zonnige Zuiden te rijden. Een vrolijkstemmende film voor iedereen die durft te dromen, maar de stap nog niet heeft gezet.

 

4. Chef’s Table
Een kijkje in de keuken van de meest spraakmakende chefs ter wereld. Deze Netflix documentaire geeft niet alleen een kijkje in de keuken, maar ook in hun privéleven. Waar hebben ze gewerkt? Wat hebben ze moeten doorstaan om op dit niveau te komen? En hoe ontwikkelen zij hun ideeën om het beste op tafel te krijgen?

 

5. Ratatouille
Hoe een leerling-kok de sterren van de hemel weet te koke n, is het recept van deze Disneyklassieker. Remy, een ratje dat ontzettend goed kan koken, geeft een leerling-kok instructies in een restaurant in Parijs.

 

6. No Reservations
Deze serie is een culinair hoogstandje. Chef-kok Anthony Bourdain deelt op geheel eigen wijze de lokale keuken van een land die in die aflevering centraal staat. Zo gaat hij mee op hagedissenjacht in de woestijn of staat hij een vette krab te eten op de lokale markt in Ragoon. Niet voor niets is deze serie bekroond met een Emmy-award.

 

7. Burnt
Voor een top-chef zijn Michelinsterren ongeveer het belangrijkste. Zo ook voor Adam Jones, een gevreesd chef-kok. Hij heeft twee Michelinsterren verloren na een periode vol drank en drugs. Hij wil zijn leven beteren en opent een nieuw restaurant in London. Het doel: drie Michelinsterren.

 

8. The Diner 
Deze film is beter bekend als ‘Het Diner’ naar aanleiding van het boek van Herman Koch. Deze psychologische thriller speelt zich af in een restaurant waarin de spanning met iedere gang stijgt. Niet alleen de traditionele onderwerpen als vakantie en films worden besproken, maar ook politieke zaken.


8 films en series om honger van te krijgen