header_2020.jpg

Al 60 jaar een begrip in Zeeland

Al 60 jaar een begrip in Zeeland

Drankenhandel Pluym is één van de grootste drankenhandels van Zeeuws-Vlaanderen en al zestig jaar een begrip in de Zeeuws-Vlaamse horecawereld. Maar inmiddels ook daarbuiten, want na de overname van de groothandelsactiviteiten van Drankenhandel Kolijn verhuisde men alle bedrijfsactiviteiten vanuit Sint Jansteen naar Terneuzen. Onveranderd zijn de absolute kernwaarden waar de Zeeuwse familieonderneming voor staat: flexibiliteit, service én kwaliteit.

Drankenhandel Pluym is een familiebedrijf, waarvan de wortels zelfs teruggaan tot het jaar 1836 (!) wat vandaag de dag met hart en ziel geleid wordt door de families de Vliegere en de Kerf. “De verhuizing naar Terneuzen kent voor ons enorme voordelen. We zijn van drie losse naar één centrale locatie gegaan, wat de logistiek een stuk eenvoudiger maakt. Na de overname van Drankenhandel Kolijn hebben we in de laatste lockdown besloten dat Terneuzen voor de expansie van het bedrijf een betere uitvalsbasis is. Bovendien zijn alle werknemers nu onder één dak, wat de lijnen nóg korter maakt. Bovendien kunnen we van hieruit veel makkelijker onze klanten bedienen in de rest van Zeeland”, zegt Jurriaan de Vliegere, die samen met Loek en Jeroen de Kerf de directie vormt.

Want hoewel Pluym van oorsprong vooral het afzetgebied had in Zeeuws-Vlaanderen, daar is het klantenbestand sinds een paar jaar ook verder in Zeeland gegroeid. “We hebben de Zeeuwse activiteiten overgenomen van Drankenhandel Radder uit Capelle aan de IJssel. Daardoor hadden we ineens meer dan zestig klanten op de Zeeuwse eilanden, die we nu vanuit Terneuzen heel gemakkelijk kunnen bedienen. En dat was ook onze doelstelling, om met onze bedrijfsactiviteiten verder Zeeland in te gaan. Dat loopt inmiddels meer dan goed.”

Klanten die voor Pluym kiezen, die doen dat bewust en weten wat ze daarvoor krijgen. “We staan bekend om onze korte lijnen, persoonlijke benadering, op maat gesneden service én de passie die we hebben voor ons product. Dat geldt voor alle twintig medewerkers, dus van de binnendienst tot logistiek medewerker. Daarbij bedienen we Zeeland-breed alle horeca in de ruimste zin van het woord. Dus van huiskamer-restaurant tot feestzaal en van sterrenrestaurant tot grote festivals. Daarnaast bieden we ook goede bestelmogelijkheden en hebben we een groeiende rol als adviseur.”

De persoonlijke aanpak en daarbij op maat gesneden service, is voor veel ondernemers een voorname reden te kiezen voor Drankenhandel Pluym. “We ontzorgen op het gebied van drank onze klanten volledig. We bezorgen volgens vooraf gemaakte afspraken de producten naar wens, dat kan zelfs zijn tot in de kelder of buiten openingsuren. We leveren daarbij ook een volledig assortiment. Van koffie en toebehoren tot tapbieren en wijnen, waarbij bestellingen 24/7 online kunnen worden geplaatst.” 

Drankenhandel Pluym is parner van A-merk leveranciers als AB InBev, Coca-Cola, Vrumone, Unilever, Rombouts en Mocca d’Or, waarbij ze naast gekende merken als Jupiler, Leffe, Hertog Jan en Hoegaarden nog zo’n 350 speciaalbieren op voorraad hebben en nog vele andere op aanvraag kunnen leveren. “Wij kennen de markt en weten wat onze klanten en eindgebruikers willen. Wij denken proactief met hen mee. Wij adviseren en ontzorgen onze klanten door verantwoordelijkheden en taken uit handen te nemen. Maar helpen ze ook met het samenstellen van hun assortiment. Naast bieren bijvoorbeeld ook op het gebied van (huis)wijnen. Dat gaat van scherp geprijsde huiswijnen tot exclusieve grand cru’s. Naast onze eigen import, werken wij samen met gerenommeerde wijnimporteurs als Walraven Sax, Magnus Wijnen en Verbunt Wijnkopers. Die ‘spin in het web’ zijn, op een persoonlijke en kleinschalige manier. Dat is wat ons uniek maakt en dat willen we ook blijven.”

Drankenhandel Pluym
Gerard Philipsweg 7
4538 DA Terneuzen
0115-211777
info@drankenhandelpluym.nl

Tekst: Gino van den Broecke / GVDB Freelancing