't Wijnblad brengt Allendorf,  één van de mooie familiebedrijven, naar de beurs. “Ohne Menschen kein Wein” is de slogan van de Familie Allendorf. Een familiebedrijf dat is terug te vinden in de boeken van Rüdesheim jaar 1773. Het duurde nog 190 jaar voordat er gesproken werd over het 'Weingut Allendorf'. In 1963 vestigde grootvader George Allendorf het Weingut in Winkel-fort en groeide uit tot wat Allendorf nu is.

Uli, de zoon van Fritz Allendorf (de zoon van George), wilde als kleine jongen al wijnmaker worden. Na de plotselinge dood van vader Fritz in 1996 nam Uli het beheer van het wijngoed over. Nu trekt Uli als ambassadeur van de familie de wereld over om de wijnen van Familie Allendorf te promoten.

Zijn zwager Joseph en zoon Max (afgestudeerd als Oeneloog) zijn de spil van dit subtiele, perfectionistische maar bovenal ambachtelijke wijnbedrijf. De wijngaarden strekken zich over 70 ha. uit in Rüdesheim en in de subgemeentes Assmannhausen, Oestrich en Winkel. In deze omgeving bevindt zich ook de trots van de familie Allendorf, de Gran Cru locaties Jesuitengarten en Hasensprung. Geweldige wijngebieden die de hoogste Duitse kwaliteitswijnen voortbrengen (Classificatie VDP). VDP-wijnen zijn aan strenge wetgeving onderworpen. Hierdoor vindt u de mooiste wijnen van de familie Allendorf in uw glas.

Proost of op zijn Duits “Prost, Genießen Sie das Leben”!


Allendorf, ohne menschen kein wein