Als je de trends een beetje volgt, dan weet je waar we het over hebben. Leren schorten zijn trending in de horecawereld! Maar niet elk leren schort is geschikt als werkkleding.

Waar moet je op letten? 

Een leren schort ziet er stoer uit. Het kan perfect aansluiten bij ambachtelijke of industriële  horeca concepten. Maar werkkleding moet wel voldoen aan strenge eisen. Je hebt er niks aan als jouw personeel mooi staat te zijn maar aan het einde van de dag krom ligt van de pijn. Xapron (stand 144) is een leren schorten merk van Fredani Fashion. We geven vast een paar handige tips – waar je op moet letten – bij het kopen van een leren schort.

Leersoort

Leer kan stug en zwaar zijn. Dat wil je niet om je nek hebben hangen als je bij 30 graden over het terras vliegt. Xapron schorten zijn gemaakt van stevig Italiaans rundleer. Het leer krijgt eerst een speciale behandeling waardoor het extreem soepel en opvallend licht wordt. Ze zitten hierdoor niet alleen comfortabel. Door de souplesse van het leer vallen alle schorten mooi om elk lichaam. Ongeacht je postuur!

Size matters

Een verkeerde maat kan er knullig uitzien, maar is ook onhandig en dus gevaarlijk. Een te lang schort loopt moeilijk. Een te kort schort beschermd je kleding niet goed tegen hitte en spetters. Daarom zijn de schorten van Xapron met een lengtemaat in cm. aangegeven. Zo weet je precies welke maat je nodig hebt. Voor de ideale pasvorm, verstel je het schort in de hals en taille met banden van stevig tuigleer.

Collectie

Xapron beschikt over de grootste collectie leren schorten. Acht leersoorten en in totaal 35 verschillende uitvoeringen en kleuren. Sjiek, ruig, rustiek, landelijk of vintage. Voor elke stijl is er een schort. Behalve oubollig. Die smaak kennen ze niet.

Hollands goed

Nog één bijzondere eigenschap. Alle leren schorten van Xapron zijn hier in Nederland ontworpen. Ze worden op ambachtelijke wijze met de handgemaakt in (leerstad) Waalwijk. Omdat ze trots zijn op het Nederlandse product, krijgen Xapron schorten in het leeratelier een oranje wimpertje op de borst. Uiteraard bieden wij de mogelijkheid om de leren schorten met het logo of een naam te bedrukken.

Kom zelf de kwaliteit van onze leren horeca schorten ervaren op stand 144.


Ambachtelijke leren Horeca schorten