header_2020.jpg

Brouwerij Beer Van Brugge: “Pure smaak. Niets meer, niets minder”

Brouwerij Beer Van Brugge: “Pure smaak. Niets meer, niets minder”

Brouwerij Beer Van Brugge is een nieuwe speler op de Belgische biermarkt. Ontstaan in hartje Brugge draagt oprichter Stephane Kolijn kwaliteit en een authentiek karakter hoog in het vaandel. Niet voor niets luidt de naam “Beer Van Brugge”: Een verwijzing naar de oudste legende van de stad Brugge en omarmt deze naam perfect het volle en sterke karakter van de bieren.  

De visie is klaar en duidelijk: “terug naar de eerlijke herkomst van onze Belgische biertraditie.”

We nemen een kijkje achter de schermen hoe Stephane Kolijn dit wil realiseren.

Hoe bent u terecht gekomen in de brouwerswereld vanuit het niets mogen we toch wel zeggen?
Wel dat is eigenlijk heel juist. De familie is de schuldige, mijn grootvader en overgrootvader zijn eigenlijk van oudsher altijd al met alcohol bezig geweest. Een crème de cassis, een whisky, bier, een wijntje. Alle recepten zijn de revue gepasseerd. Dus ik ben erfelijk belast denk ik en ben dus met diezelfde passie opgegroeid.

De stap naar het commercialiseren van ons eigen bier was wel niet zo eenvoudig, er kwam heel wat meer bij kijken dan ik verwacht had. Maar als ik iets doe, dan doe ik het goed. Een goede naam, een mooie branding, goede ondersteuning naar de klant toe zijn maar een deel van de inspanningen die we dagelijks leveren om een top kwaliteits product op de markt te brengen. En het winnen van internationale prijzen is voor ons een pluim op de hoed!

We horen hier veel over het winnen van prijzen, welke bieren brouwen jullie dan?
Ongefilterde en traditionele bieren zijn ons handelsmerk. Beer Van Brugge is altijd ongefilterd voor een pure smaak en een diepe donkerblonde kleur. Elk bier wordt nog steeds gebrouwen volgens het originele familierecept. Het resultaat is een rijke, authentieke smaak. “Belgisch bier zoals het vroeger smaakte, is mijn persoonlijke mening”

Ons gamma is beperkt daar we ons toeleggen op onberispelijke smaak en kwaliteit als het ware een “luxe”merk onder de Belgische bieren. Wij brouwen momenteel 4 heerlijke bieren. Alle bieren vielen al in de prijzen op de World Beer Awards, waaronder al 2 jaar op rij een Belgium Winner. "Beter kan niet!" glimlacht Stephane.

De sleutel tot succes?
Ik geloof niet dat er één specifieke sleutel is om tot de succesvolle uitbouw te komen van een brouwerij. Het lijkt me eerder  een horloge met tal van radartjes die allemaal samen in de juiste richting moeten draaien. 

Eén van de radartjes is voor ons een eerlijke, goede prijs voor de horeca en consument zodat de uitbater een mooie prijs kan vragen voor een kwalitatief hoogstaand bier. Zo kan iedereen in de keten een mooie marge realiseren en wordt ons bier door de uitbater graag verkocht. Hier zetten we sterk op in.

Een tweede belangrijke pijler is de visibiliteit van ons product en de ervaring die de consumenten ermee associëren. Kost noch moeite wordt gespaard om met de juiste marketing naar buiten te komen zodat de consument exact krijgt wat hij verwacht. Onze ervaring leert dat we altijd moeten kijken vanuit het oogpunt van de consument en van daaruit terug bouwen naar de productie.

Hoe kunnen we jullie contacteren?
Eenvoudig op mijn telefoonnummer +32 (0)479 890496 of via mail op info@beervanbrugge.be

website: www.beervanbrugge.be