Codium in Goes wint PZC Award Beste Restaurant 2019

Codium in Goes wint PZC Award Beste Restaurant 2019

Elian van ‘t Westeinde en Frank Balkenende, twee van de drie culinaire recensenten van de PZC, overhandigden de compagnons Kik en Etienne donderdag de glazen PZC-plaquette en een fles champagne. Codium is nog maar een paar maanden open, maar kreeg al wel een onderscheiding voor hoogste binnenkomer in de ranglijst van de restaurantgids GaultMillau. 

Team

Maar die trofee is best een lelijk ding. De PZC Award ziet er veel moderner en strakker uit. Bovendien is het een echte prijs. En die straalt niet alleen af op mij, maar op het hele team. We doen het samen. Elke dag werken we hier aan het perfecte menu. Dan is deze prijs een prachtige waardering, zeker omdat we nog maar zo kort bezig zijn. We willen kwalitatief absoluut verder groeien. Perfectie, ja dat is hier het toverwoord”, glundert chef Kik, die chef bij het vroegere De Vierbannen in Ouwerkerk en de laatste twee jaar de rechterhand was van twee sterren chef Edwin Vinke van De Kromme Watergang in Slijkplaat. Het viel dit jaar opnieuw niet mee om een winnaar aan te wijzen. Bij de vijf finalisten Hof aan Zee in Koudekerke, De Kleine Toren van Baarland, Katseveer in Wilhelminadorp, State in Lamswaarde en Codium in Goes zouden we de volgende dag weer willen eten. Stuk voor stuk zijn het restaurants waar op hoog niveau wordt gekookt en waar de gast in de watten wordt gelegd. Wat ons betreft zijn het allemaal winnaars.

Details

In de nek-aan-nek-race  draaide het dus om details. Het vergde een lang debat onder de drie PZC-recensenten Elian van ‘t Westeinde, Frank Balkenende en Bob Maes. Uiteindelijk ging het tussen Codium en State. Beide gezegend met een inventieve chef die fantastische, spannende gerechten op tafel zette. Bijvoorbeeld de  vegetarische bloedworst met mosterd van gefermenteerde ananas bij State en de makreel Marakesh van Codium. Daar konden we makkelijk twee bordjes van op. Sterwaardige gerechten.

Bediening

Met een haarlengte verschil ging de PZC Award naar Codium. Daar klopt alles. State is weliswaar wat goedkoper, maar de smetteloze bediening, de fabuleuze wijn-spijscombinaties, het vakmanschap van de equipe van en de totale culinaire controle van Codium maakte net dat kleine verschil. Bij State is bijvoorbeeld in de service nog een beetje vijlwerk nodig. Als winnaar krijgt Codium in de laatste culinaire rubriek van dit jaar nogmaals een podium. Overigens hebben we afgelopen jaar in de meeste restaurants die we bezochten fijn gegeten. Het gemiddelde niveau in Zeeland is hoog. Volgend jaar bezoeken de PZC-recensenten als ‘mystery guests’ opnieuw 50 restaurants. 

Bekijk de video en lees het hele artikel hier: https://bit.ly/358fwPZ

Bron: www.pzc.nl