Cooking battles: de strijd om de Zeeuwse Mossel Trofee en de Zilte Bokaal

Dit jaar organiseert Foodlab Zeeland heuse coocking battles, dé horecavakwestrijden van Zeeland. Gedurende de twee beursdagen krijgen zowel leermeesters & leerlingen als MBO-studenten de kans om hun talent te laten zien aan de jury

Dit jaar organiseert Foodlab Zeeland heuse cooking battles, dé horecavakwestrijden van Zeeland. Gedurende de twee beursdagen krijgen zowel leermeesters & leerlingen als MBO-studenten de kans om hun talent te laten zien aan een vakkundige jury. 

De Zeeuwse Mossel Trofee 
Op de eerste beursdag staat de black-box centraal. Leermeester & leerling geven acte de présence en gaan samen de uitdaging aan om de heerlijkste gerechten op tafel te zetten. Uiteindelijk bepalen de vakjuryleden wie er met de prestigieuze Zeeuwse Mossel Trofee naar huis gaat. 

Deelnemende restaurants zijn o.a.: 

  • Restaurant ’t Amsterdammertje te Loenen aan de Vecht - Marco van der Wijngaard (titelverdediger)
  • Restaurant de Hoefslag te Bosch en Duin - Melvin Zandsteeg
  • Restaurant Mezger te Domburg - Sander de Jonge & Erik van Tilburg 
  • Brasserie de Olmen te Serooskerke - Alex Minderhoud & Yannick 
  • Restaurant de Mug te Middelburg - Nick van Eijk & Max Prevoo
  • Restaurant Fris te Haarlem - Wouter Verheijen & William Deege 
  • Restaurant Valenzia te Eindhoven - Pim Weterings 

De Zitle Bokaal 
Tijdens de tweede beursdag wordt er gestreden om de Zilte Bokaal. Welke school is het beste in koken en serveren? Zowel de kookunsten als het gastheerschap van de MBO-studenten op niveau 3 zullen worden beoordeeld. 

De deelenmende scholen zijn o.a.: 

  • ROC Amsterdam te Amsterdam
  • Albeda college te Rotterdam
  • Zoomvliet college Hotelschool Bergen op Zoom
  • Hotelschool ter Duinen te Koksijde
  • College Hotelmanagement en Gastronomie Scalda te Middelburg
  • ROC Gilde opleidingen te Venlo
  • Arcus College te Heerlen 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Door je snel en gemakkelijk in te schrijven op onze nieuwsbrief houden wij je regelmatig op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen.

Inschrijven