header_2020.jpg

De Bieterbal, de vegan variant van de bitterbal

De Bieterbal, de vegan variant van de bitterbal

De Bieterbal een vegan variant van de bitterbal, ontwikkeld door chef Jonathan Karpathios, een voorvechter van Echt Eten.

Jarenlang had Jonathan een groenterestaurant en stond deze snack op zijn kaart. Maar omdat op een gegeven moment er een kok in zijn keuken de hele dag alleen maar ballen stond te draaien en hij de vraag niet aan kon, besloot Jonathan om deze snack op de markt te brengen en voor iedereen toegankelijk te maken. Direct won de Bieterbal de Karel de Vos award voor meest gastvrije en duurzame bijdrage in het vak. 

Met de Bieterbal richt Jonathan zich exclusief op de horeca. Collega’s kunnen de snack erg waarderen om de smaak en de puurheid van het product, meer dan 70% biet en geen kunstmatige toevoegingen. Veel gasten komen terug met de vraag naar deze typische snack. De Bieterbal is als snack te serveren maar wordt ook veel als toepassing in een gerecht gebruikt. Het is eenvoudig te bereiden (5 minuten frituren) in elke groothandels verkrijgbaar, breed toepasbaar maar bovenal superlekker!

De missien an Jonathan: ‘Echt eten voor jong en oud lekker en toegankelijk maken. Met lokale, eerlijke ingrediënten zonder kunstmatige ingrepen of toevoegingen. Goed voor jezelf en goed voor de wereld. En iets minder vlees kan ook geen kwaad’

Bieterbal is te vinden op de Horecabeurs Goes op standnummer: 924
Meer informatie vind je op: https://bieterbal.com/