Cooking Battles

Voor leerlingen van het MBO, VMBO en KOKSGILDE Zeeland staan de Cooking Battles tijdens de 52e editie van Horecabeurs Goes centraal.

Op Horecabeurs Goes willen we de horecabedrijven, de werkende koks en de aankomende koks een beeld geven van, interesseren voor én stimuleren om te werken met Zeeuwse producten en noviteiten. Om deze reden is de 52e editie van Horecabeurs Goes aangevuld met 'Cooking Battles'!

De Cooking Battle is een gastronomische wedstrijd waarin dit jaar leerlingen van het MBO, VMBO en het koksgilde Zeeland het tegen elkaar opnemen met Zeeuwse streekproducten. Maandag 9 maart zullen de MBO leerlingen van het Scalda het tegen elkaar opnemen in de Cooking Battles. Dinsdag 10 maart zijn het de VMBO leerlingen die tegen elkaar zullen strijden. Woensdag 11 maart is de beurt aan het KOKSGILDE Zeeland in een free battle. 

Cooking Battles
Zes koppels hebben in de Cooking Battles drie uur de tijd om zich voor te bereiden, een hoofdgerecht te maken en presenteren en de keuken weer even schoon als aangetroffen achter te laten. 

Tijdens de Cooking Battles wordt gewerkt in duo's. Iedere deelnemer neemt een eigen assistent en ingrediënten mee. Deze ingrediënten moeten voor zoveel als mogelijk uit streekproducten bestaan. Op de beurs presenteert ieder koppel een hoofdgerecht voor vier personen. Drie van deze gerechten zijn voor de jury, één gerecht is voor op de showtafel. 

De jury beoordeeld de deelnemers op:

  • presentatie en harmonie van de gerechten
  • bereidingsvaardigheid en moeilijkheidsgraad
  • kooktechniek en smaak
  • Hygiëne en uiterlijke verzorging van werkplek en deelnemer

De Cooking Battles worden in samenwerking met diverse partijen georganiseerd. Hieronder vallen ROC Scalda, KOKSGILDE Zeeland, Lekker Regionaal Prodcuct en de Zilte Academie Zeeland.

FOOD LAB Zeeland
Het ROC Scalda College is de Zeeuwse opleider voor horecastudies op MBO-niveau, dit jaar is op het ROC Scalda een gastronomieopleiding niveau 4 gestart: FOOD LAB Zeeland. Binnen de opleiding is veel aandacht voor hospitaliteit, zodat de professionals straks in staat zijn aan te sluiten bij sterrenzaken. 

De opleiding werkt nauw samen met Lekker Regionaal Product en de Zilte Academie Zeeland (ZAZ). Beide partijen willen Zeeuwse producten en grondstoffen onder de aandacht brengen en meer naamsbekendheid creëren. Lekker Regionaal Product is een organisatie die de toegankelijkheid van streekproducten wil verbeteren en de naamsbekendheid van die streekproducten wil vergroten.

De ZAZ streeft ernaar om leerlingen van de basisschool, het voortgezet onderwijs en leerlingen van horecastudies op het MBO op hun eigen niveau te laten kennismaken met alles wat groeit, bloeit en leeft in de Zeeuwse wateren en op het Zeeuwse land. Om die reden zal tijdens de Horecabeurs volop aandacht worden besteed aan de Zilte Zaligheden en andere typisch Zeeuwse producten en grondstoffen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Door je snel en gemakkelijk in te schrijven op onze nieuwsbrief houden wij je regelmatig op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen.

Inschrijven