header_2020.jpg

De Zeeuwse horeca schreeuwt om personeel

De Zeeuwse horeca schreeuwt om personeel

De Zeeuwse horeca schreeuwt om personeel. Voor steeds meer horecabedrijven is het een enorme uitdaging om voldoende personeel te vinden. Op de krappe arbeidsmarkt trekt iedereen aan dezelfde mensen, zeker voor seizoenswerk. Maar de horeca kampt met een negatief imago: lange dagen werken tegen een mager loon, en vaak werken op dagen dat anderen vrij zijn. 

"We hebben Horecabaas.nl in eerste instantie opgericht omdat de behoefte van jongeren ten aanzien van werken in de horeca de laatste jaren sterk is veranderd. Maar naast jongeren is gebleken dat veel volwassenen ook op deze manier willen werken, hierbij moet je denken aan parttimers, moeders/vaders of gewoon hobbyisten die graag flexibel werken. Horecabaas.nl is een nieuw digitaal platform waar vraag en aanbod, van de Zeeuwse horecamarkt op een innovatieve manier bij elkaar worden gebracht. 

Hoe werkt het platform? De bij ons ingeschreven kandidaten die wij 'Horecabazen' noemen kunnen zich aanbieden op openstaande diensten van de horecaondernemer(s). In overleg komt een uurtarief én een opdrachtovereenkomst tot stand, vervolgens wordt er gewerkt en verzorgt het platform de facturatie namens de Horecabaas. 

De reden dat we voor de naam 'Horecabaas.nl' hebben gekozen is omdat de kandidaten die zich bij ons inschrijven ook eigen baas worden (ZZP'er). Na twee gewerkte shifts dienen ze zich als zzp’er in te schrijven bij de Kamer van Koophandel, wat hen eenmalig 50 euro kost.

Voor de horecaondernemer is er het voordeel dat die alleen betaalt voor gewerkte uren tegen een vooraf overeengekomen uurtarief. Daarnaast kan er een beroep worden gedaan op een grote groep gemotiveerde horecabazen. Als er inschrijvingen zijn op de openstaande dienst kan de horecaondernemer zelf bepalen wie hij of zij laat komen. Dit kan hij bepalen door de profielen van de ingeschreven kandidaten te vergelijken. 

Inmiddels zijn de eerste Horecabazen aan de slag gegaan, daarnaast melden steeds meer horecaondernemers zich aan voor de openstaande diensten! Mocht u nieuwsgierig zijn of ook interesse hebben om op deze manier te werken bezoek ons dan op stand 154 tijdens de Horecabeurs 2019. Wij staan voor u klaar, en hopen u daar te zien! "