De Zeeuwse Kip, kakelvers!

De Zeeuwse Kip, kakelvers!

In het rustieke Wolphaartsdijk, midden in het hart van Zeeland, bevindt zich sinds jaar en dag de kippenboerderij van familie Noordhoek. Hier krijgen kippen de rust en de ruimte om in optimale omstandigheden en zo natuurlijk mogelijke op te groeien. De eieren worden uitgebroed op de boerderij, het voer wordt zelf gemaakt met veel eigen granen en de kip krijgt de mogelijkheid om naar buiten te gaan. U kunt erop vertrouwen dat bij de Zeeuwse Kip iedere handeling zorgvuldig gebeurt en elke beslissing weloverwogen wordt genomen. 

Wat heeft de Zeeuwse Kip u te bieden?
De Zeeuwse Kip biedt u een merk. Een verhaal achter het product. Een verhaal dat met trost uitgedragen mag worden. Samen met een gedegen verwerker, bieden u de heerlijkste kipproducten met veel smaak en een prettige bite. De producten worden ingevroren voor een optimaal behoud van de kwaliteit. We starten met een degelijke basis assortiment, maar aanvullingen hierop zullen snel volgen. Inspelend op de omgeving, de tijd van het jaar en de wensen van u als afnemer. 

De Zeeuwse Kip en keurmerken
Sinds enkele jaren is het 'Beter Leven' concept van de dierenbescherming bezig aan een opmars getuige de cijfers. De consument heeft iets te kiezen en wordt bewust van wat er gekozen wordt. Maar de rek is er nog lang niet uit. Zou iedere consument al weten wat een Beter Leven keurmerk inhoudt? De Zeeuwse Kip wil bijdragen aan de verder uitleg van dit mooie en eerlijke verhaal. 

Bewustwording Consument

Keurmerken Groei 2017
Totaal keurmerken +30%
Beter Leven +62%
BIO +6%
MSC +21%
ASC +33%
Overig +13%

Bron: https://cdn.biojournaal.nl/nieuws/2018/0613/rapport/pdf

Naast het Beter Leven keurmerk, mag de Zeeuwse Kip zich tevens Zeker Zeeuws noemen. Keuze worden daarom ook gemaakt op basis van het regionale karakter van de Zeeuwse Kip. Of het nu gaat om snoeihout als warmtebron, luzerne baaltjes uit de grasdrogerij of het graan voor de kippen, de Zeeuwse Kip gaat voor Zeeuws. 

De Zeeuwse Kip en feiten

  • Van ei tot kip op de boerderij
  • Voer gemaakt met veel eigen granen
  • 'Wintergarten', oftewel een overdekte buitenuitloop
  • Luzernebaaltjes, pikstenen, zitstokken en picknick plaatsen
  • Daglicht ramen in de stal
  • Energieneutrale boerderij
  • 1* Beter leven gecertificeerd
  • Zeker Zeeuws gecertificeerd
  • Maximaal 10 kippen op een vierkante meter

Meer informatie over de Zeeuwse Kip vindt je op: https://www.dezeeuwsekip.nl/