Dit jaar organiseert Foodlab Zeeland voor de vijfde keer de populaire Cooking battles: de strijd om de Zeeuwse Mossel Trofee en de Zilte Bokaal. Dé horecavakwedstrijden van Zeeland! Tijdens de twee beursdagen krijgen zowel profs & students als MBO-studenten de kans om hun talent te laten zien aan een vakkundige jury. Op de eerste beursdag geven profs en student acte de présence en gaan samen de uitdaging aan om de heerlijkste gerechten op tafel te zetten. De vakjuryleden bepalen vervolgens wie er met de prestigieuze Zeeuwse Mossel Trofee naar huis gaat. Tijdens de tweede beursdag wordt er gestreden om de Zilte Bokaal. Welke school is het beste in koken en serveren? Zowel de kookkunsten als het gastheerschap van de mbo-studenten op niveau 3 worden beoordeelt.
Deelnemers
De teams voor de “Battle profs en student” zijn bekend:
- Restaurant Valenzia
- Restaurant Zarzo*
- Blueness
- Pure C**
- Mia's Restaurant & Lounge
- Restaurant Sinne*
- Restaurant Elea
Ook de scholen zijn bekend, voor MBO keuken en bediening - niveau 3;
- Arcuscollege
- Gildeopleidingen Roermond
- Albeda College Horeca & Toerisme
- Zoomvliet Hotelschool
- ROC van Amsterdam
- Hotelschool Ter Duinen (BE)
- Brillat-Savarin-Schule (OSZ Gastgewerbe) (DE)
- Scalda College voor Hotelmanagement en Gastronomie
FOOD LAB Zeeland
FoodLab Zeeland is een samenwerkingsverband tussen vmbo- en mbo-scholen met horecaonderwijs en het horecabedrijfsleven. FoodLab Zeeland is ‘the place to be’ voor iedereen met een passie voor koken, eten, proeven en een liefde voor al het moois en lekkers dat Zeeland ons te bieden heeft.