De awards worden begin 2017 voor de derde keer uitgereikt. Alleen de 500 beste chefs en restauranteigenaren van Nederland bepalen wie er een award wint.
Behalve het ‘Beste Restaurant’ zijn er nog 12 andere categorieën. Benieuwd wie er genomineerd zijn voor welke categorie en welke Zeeuwse restaurants kans maken om in de prijzen te vallen?
Genomineerden beste Restaurant van Nederland
Inter Scaldes, Kruiningen
De Librije, Zwolle
De Leest, Vaassen
Librije’s Zusje, Amsterdam
Bord’Eau, Amsterdam
Genomineerden beste Wijn Restaurant
Da Vinci, Maasbracht
Waterproef, Den Haag
La Rive, Amsterdam
De Librije, Zwolle
Bord’Eau, Amsterdam
Genomineerden Beste Vis Restaurant
Vis aan de Schelde, Amsterdam
Pure C, Cadzand
Inter Scaldes, Kruiningen
De Kromme Watergang, Hoofdplaat
Zeezout, Rotterdam
Genomineerden Beste Aziatische Restaurant
Sazanka, Amsterdam
HanTing Cuisine, Den Haag
Yamazato, Amsterdam
O&O, Sint Willebrord
Asian Glories, Rotterdam
Genomineerden Beste Nieuwkomer van Nederland
Tribeca, Heeze
Meliefste, Wolphaartsdijk
De Rozario, Helmond
De Ertepeller, Papendrecht
Savage, Rotterdam
Genomineerden Beste Vlees Restaurant
Loetje
The Roast Room, Amsterdam
CEO Baas van het Vlees, Rotterdam
Ron Gastrobar, Amsterdam
BIT, Den Haag
Genomineerden Beste Groente Restaurant
Kop van ’t Land, Dordrecht
Bolenius, Amsterdam
Niven, Rijswijk
De Kas, Amsterdam
Eindeloos, Emmeloord
Genomineerden Beste Prijs/Kwaliteits Restaurant
Hofstede de Blaak, Tilburg
De Loohoeve, Schoonloo
Sinne, Amsterdam
Aan de Poel, Amstelveen
Het Gouden Kalf, Den Haag
Genomineerden Meest Romantische Restaurant
Ciel Bleu, Amsterdam
Vinkeles, Amsterdam
La Rive, Amsterdam
Fred, Rotterdam
’t Kalkoentje, Rhenen
Genomineerden Beste Italiaanse Restaurant
Mediterraneo, Maastricht
Toscanini, Amsterdam
Mario Uva, Wijdewormer
O’Pazzo, Rotterdam
Coco Pazzo, Houten
Genomineerden Beste Biologische Restaurant
De Kas, Amsterdam
Vork & Mes, Hoofddorp
Dertien, Rotterdam
Bolenius, Amsterdam
De Groene Lantaarn, Zuidwolde