header_2020.jpg

Hima Bioproducts, bent u al plastic vrij?

Hima Bioproducts, bent u al plastic vrij?

Hima Bioproducts B.V. is op een missie om Nederland vrij te maken van wegwerpplastics. “We vinden het belangrijk om zorg te dragen voor de wereld zodat onze kinderen veilig en gezond op kunnen groeien” zegt Peter Schouten, directeur Sourcing & Supply Chain en mede oprichter van Hima Bioproducts B.V. “Dit willen we doen door uitsluitend producten aan te bieden die duurzaam zijn, uit hernieuwbare bron komen en het liefst zelfs ook 100% op eigen kracht biologisch afbreekbaar zijn. We vinden het belangrijk om, naast de verkoop, de klant tijdens alle fasen van de overstap te begeleiden en te adviseren.”

Zo heeft Hima Bioproducts B.V. wegwerpproducten van papier, hout, bamboe, kokosnoot en suikerriet. Daarnaast wordt er continue gekeken om het pakket uit te breiden met duurzame herbruikbare producten. Helaas is er nog niet voor alle plastic producten een goede vervanger, maar er wordt wereldwijd hard gewerkt om goede duurzame producten te ontwikkelen. “Het is dan ook mijn taak om deze ontwikkelingen op de voet te volgen” aldus Schouten. “Gelukkig heb ik een achtergrond in productontwikkeling en we hebben we zelf, met behulp van de nieuwste grondstoffen al een aantal producten ontwikkelt. 100% duurzaam en biologisch afbreekbaar natuurlijk!“

De focus voor 2020 en 2021 ligt voor Hima Bioproducts B.V. voornamelijk op de producten die als eerste in het aanstaande plasticverbod gaan vallen zoals wegwerpborden, rietjes, bestek en wattenstaafjes. “Er zijn prima alternatieven op de markt voor deze producten” zegt Schouten, “We hebben kwaliteit altijd hoog in het vaandel staan en daardoor kunnen wij producten leveren, zoals bijvoorbeeld papieren drinkrietjes die kwalitatief stevig zijn, niet snel slap worden of uit elkaar vallen en niets af doen aan de drinkbeleving ten opzichte van de plastic rietjes.” Een bijkomend voordeel is dat de papieren rietjes goed te personaliseren zijn wat voor bedrijven een unieke uitstraling geeft. Uiteraard bedrukt met 100% natuurlijke inkten op sojabasis!

Lees meer over Hima Bioproducts B.V.