header_2020.jpg

I Love Zeeland Appelsap, 100% Zeeuws

I Love Zeeland Appelsap, 100% Zeeuws

De bedenker achter I love Zeeland Appelsap is Gert-Jan Hiel. Voor het afronden van zijn opleiding Ondernemerschap & Retail Management aan de Avans Hogeschool gaat hij een afstudeeronderzoek naar fruitsappen in de horeca doen. Als rasechte Zeeuw wil hij dan ook graag de Zeeuwse horeca onderzoeken. Naast de vele cafés en restaurants die Zeeland kent, doen tevens vele strandpaviljoens mee aan het onderzoek. Al snel blijkt dat er een aantal conclusies kunnen worden getrokken.

De Zeeuwse horeca ziet graag een 100% Zeeuws streekproduct in de categorie fruitsappen, wat gecontroleerd wordt op herkomst door middel van een keurmerk. Daarnaast mag de uitstraling van het product wel wat meer van deze tijd zijn, voor zowel Zeeuwen als de vele toeristen die Zeeland bezoeken. Tevens blijkt apfelschorle (appelsap met water en koolzuur) een razend populair drankje onder de Duitse toeristen te zijn.

Gert-Jan twijfelt geen moment en koopt een fruitmixer en diverse appelsoorten bij lokale fruittelers. Na vele smaaktesten vindt hij een unieke smaak. Een ontwerp voor het product wordt gemaakt en de appels worden tot appelsap geperst. De vernieuwde appelsap wordt gecertificeerd als Zeker Zeeuws Streekproduct, wat de herkomst van het product controleert. Samen met de onderzoeksresultaten keert Gert-Jan terug naar de deelnemende horecabedrijven. Er blijkt veel vraag te zijn naar het product en velen willen het product opnemen in het assortiment. Een nieuw product naar wens van de horeca is geboren!

I Love Zeeland Apfelschorle
Naast I love Zeeland Appelsap was er vraag voor een completer assortiment. Zo zou een Zeeuwse apfelschorle zeer welkom en tevens uniek zijn, aangezien deze er nog niet was. I love Zeeland Apfelschorle was al snel geboren en blijkt een schot in de roos te zijn. Door de mix van appelsap met water en koolzuur is dit product niet alleen nog gezonder, maar tevens ook erg verfrissend op een warme zomerdag.

I Love Sinaasappelsap
Ten slotte is sinaasappelsap altijd al een heel populair product. Echter groeien er geen sinaasappels in Zeeland en daarom heeft het product ook geen referentie aan Zeeland gekregen: I love Sinaasappelsap. De sinaasappels komen uit Costa Rica en genieten hier van de meeste zonuren om te kunnen groeien tot een smaakvolle vrucht. Al onze producten zijn eerlijk, duurzaam en 100% natuurlijk zonder enige toevoeging.

Ook dit jaar is I love Zeeland Appelsap (voorheen Zeeuwse Zon) aanwezig op de Horecabeurs Goes. De appelsap en apfelschorle van I love Zeeland waren afgelopen zomer een grote hit in vele Zeeuwse plaatsen. Mede door de unieke smaak en uitstraling van de producten bent u verzekerd van een Zeeuws visitekaartje in uw assortiment! Als Zeker Zeeuws certificaathouder vind je I Love Zeeland Appelsap uiteraard op het ‘Proef en Beleef Zeker Zeeuws plein’ in hal 2, standnummer 613.

Lees meer over I Love Zeeland Appelsap