header_2020.jpg

Jannis en Claudia Brevet stoppen met driesterrenrestaurant Inter Scaldes

Jannis en Claudia Brevet stoppen met driesterrenrestaurant Inter Scaldes

Chef-kok Jannis en gastvrouw Claudia Brevet stoppen met hun driesterrenrestaurant Inter Scaldes. Vanaf september gaat het stel andere dingen doen. Dat is vanmorgen bekend geworden. Jannis en Claudia Brevet namen het restaurant in Kruiningen in 2001 over.

Het vastgoed van Inter Scaldes is overgenomen door Alex Mulder, eigenaar van investeringsmaatschappij Amerborgh en gaat behoren tot de Pillows Hotels groep. Vanaf medio september treden Jeroen Achtien en zijn vrouw Sanne aan in het restaurant. Brevet blijft tot eind december betrokken bij Inter Scaldes, om te zorgen voor een goede overdracht.
 
Nieuwe uitbaters
Jeroen Achtien is nu nog chef bij hotel Vitznauerhof in Vitznau in Zwitserland waar hij sinds 2018 onder andere verantwoordelijk is voor Restaurant Sens dat op dit moment twee sterren heeft. Jeroen en Sanne leerden elkaar kennen op de werkvloer bij Restaurant De Librije in Zwolle, waar Achtien ruim acht jaar werkzaam is geweest. Brevet leerde Jeroen en Sanne vorig jaar zomer kennen en zag direct het ideale koppel in hen.
Na 48 jaar in de keuken te hebben gestaan, waarvan 22 jaar samen met echtgenote Claudia bij Inter Scaldes, is het mooi om op een hoogtepunt te kunnen stoppen, aldus Brevet. ,,Ik zie uit naar nieuwe uitdagingen op het gebied van advisering om zodoende mijn kennis, ervaring en liefde voor het vak te delen met nieuw talent. Waar een deur sluit, gaat een andere weer open."

Na restyling weer open
Na een restyling van zowel het restaurant als het hotel heropent Inter Scaldes haar deuren in het najaar met Jeroen en Sanne Achtien aan het roer. Tot die tijd blijven de Brevets actief. Jannis Brevet: "De vorige eigenaar Maartje Boudeling heeft er ongeveer zeven jaar over gedaan om opvolging te vinden dus toen wij een jaar geleden dit traject in gingen rekenden we erop dat het een tijd zou duren. Maar opeens hadden we de juiste kandidaten gevonden en was het geregeld."
Claudia Brevet is heel gelukkig, dat Jeroen en Sanne Achtien de exploitatie van Inter Scaldes overnemen. "Ik zie in hen onszelf, 22 jaar geleden. Het restaurant bestaat dit jaar 55 jaar en kan een instituut genoemd worden met 45 jaar Michelinstertraditie. In 1978 ontving Maartje Boudeling de eerste Michelinster voor Inter Scaldes en in 2018 schreef Jannis de derde op zijn naam."

Ze heeft er vertrouwen in dat het goedkomt met de nieuwe eigenaren: "Jeroen en Sanne hebben dezelfde ambitie en werklust om de kwaliteit van Inter Scaldes te waarborgen en deze traditie voort te zetten. Wij worden ondertussen platgebeld door collega's en de media en er komt elke twee minuten een reservering binnen."

Het professionele dieptepunt voor Jannis en Claudia Brevet vond plaats op 10 september 2003. Er was een grote brand in de zaak met veel schade. Het restaurant werd opnieuw opgebouwd en heropende op 27 mei 2004. De brand en gevolgen van het opnieuw opbouwen van de eetgelegenheid inspireerden Brevet, die wars is van 'frutsels, gelletjes, zoetjes en zoutjes', om minimalistisch te gaan koken. Ondanks de brand behield Inter Scaldes de twee Michelinsterren.
 
Hoogtepunt
Een hoogtepunt was het ontvangen van de derde Michelinster in december 2017. Jannis Brevet was op dat moment, samen met Jonnie Boer en Jacob Jan Boerma, een van de drie chef-koks in Nederland met de hoogste onderscheiding van de bandenfabrikant. In Zeeland had enkel eerder Sergio Herman drie Michelinsterren voor zijn zaak Oud Sluis in Sluis.