header_2020.jpg

Lekker vroeg in de kroeg: Boozz in Hulst om zes uur open

Lekker vroeg in de kroeg: Boozz in Hulst om zes uur open

Een terrasje pakken, om zes uur 's ochtends. Café Boozz in Hulst opende vandaag héél vroeg en dat initiatief werd omarmd. ‘Geen pintje, maar een bakje koffie!’

Het is nog donker buiten en het centrum van Hulst is uitgestorven. Behalve bij café Boozz aan de Grote Markt. Er zitten om vijf minuten over zes al minstens tien mensen op het verwarmde terras. Er branden theelichtjes, er klinkt muziek en de koffiemachine en het tosti-ijzer draaien overuren. ,,Leuk hè!”, zegt eigenaar Tom van Dorsselaer vrolijk.

Cafés moeten de deuren om tien uur 's avonds sluiten en mogen maar een beperkt aantal mensen verwelkomen. Van Dorsselaer wilde zijn vaste klanten daarom verrassen en tegemoet komen, door een keer extra vroeg te openen. Hij wil zorgen dat mensen elkaar in coronatijd blijven zien. ,,En dat kan ook vóór het werk.” Daar wordt gehoor aan gegeven, vaste gasten vinden de actie van Boozz sympathiek. 

Tosti's niet aan te slepen

Zo komt Rick Hovestadt even langs voor hij naar zijn werk gaat. ,,Ik ben er een half uurtje eerder voor opgestaan. Ik kom hier vaak 's avonds en nu doen we gewoon een bakje koffie in plaats van een pintje.” Jorn de Bakker was er al om vijf vóór zes en rijdt daarna naar zijn werk in Terneuzen. ,,Van mij mogen ze dit elke donderdag van de maand doen.”  Luca de Waal is op vrijdagavond vaak bij Boozz en komt nu voor school even langs. ,,Ik pak om zeven uur de bus naar CIOS in Goes.”  Van Dorsselaer heeft het razend druk. Hij geeft bij iedere consumptie een tosti uit het vuistje weg en de broden vliegen er zowat doorheen: ,,Ik krijg het niet aangebakken, ik heb er geloof ik al veertig gemaakt!” 

Bron: www.pzc.nl