Meer doen met minder medewerkers?
Slimmer werken, meer mogelijk!
We kunnen er niet omheen, al langer merkt de horeca een terugloop van gemotiveerde medewerkers. De mooiste branche kan niet zonder gemotiveerde medewerkers. Maar laten we dan wel deze medewerkers inzetten waar ze het best tot hun recht komen. Gastheren en vrouwen voor de schermen en kooktalenten in de keuken en vergeet de afwas en de schoonmaak niet. Samen maken ze het bedrijf.
Hoe kun je dan medewerkers behouden en nieuwe medewerkers aantrekken? Door als bedrijf in te zetten op slimmer werken. Met minder mensen toch normale werktijden hanteren en medewerkers motiveren door het zware werk te verlichten. Maar hoe vang je dan drukte op? Je wil toch graag dat je gasten de beste ervaring krijgen en terugkomen.
Meer voorbereiding uitbesteden is pure tijdswinst
De mise-en-place was al belangrijk en wordt steeds belangrijker. Hierin spelen leveranciers ook een rol. Je kunt alle sauzen zelf maken of groente ongeschoond binnen laten komen, maar hierin is al veel veranderd in de afgelopen jaren. Gesneden groente en fruit is niet meer weg te denken maar ook sous-vide bereid, halfgegaard en vooraf gemaakte sauzen worden steeds beter van kwaliteit. Liever een volledig eigen recept uitbesteden? Er zijn steeds meer concepten die op basis van jouw receptuur de volledige voorbereiding produceren. Leveranciers pakken zo een groot deel van de mise-en-place over en dit bespaart meteen op medewerkers. Diensten worden korter en medewerkers zijn beter inzetbaar tijdens de drukte.
Automatiseren in de keuken?
We wassen toch ook niet met de hand af? Onze verlichting gaat automatisch uit, thermostaten passen zich aan ons gedrag aan en boodschappen doen we met een app. Het lijkt soms dat het automatiseren van processen in keukens stil heeft gestaan. We werken met pannen, ovens staan continue op dezelfde temperatuur en vochtigheidsgraad aan, bakplaten verbruiken de hele dag stroom en de frituur is dom. Toch is daarin veel mogelijk. Door bijvoorbeeld processen op te slaan zodat de bereiding iedere keer slaagt of processen anders in te richten, meer bereidingen toevertrouwen aan de combi-steamer en minder met de hand. Laat bijvoorbeeld de RATIONAL bepalen hoe lang een bereiding nodig heeft, werk met iProductionManager jouw mise-en-place doelgericht af. De oven schakelt vanzelf over van proces, jouw medewerker schuift alleen maar in en haalt het product er weer uit wanneer de combi-steamer het eindsignaal geeft. Zo werkt jouw apparatuur slimmer mee. En schoonmaken? Gewoon even door de vaatwasser... Nee, dat lukt natuurlijk niet, maar de iVario is in twee minuten schoon en de iCombi doet het helemaal zelf. Daag onze koks gerust uit als je ze tegenkomt op de Noord-Hollandse Horecabeurs.
Apparatuur
De RATIONAL iCombi Pro is nieuw maar toch ervaren! Hij denkt mee, vergeet niets en past vanzelf aan. Instellen van het gewenste resultaat is alles wat nodig is. De iCombi Pro past daarna vochtigheid, luchtsnelheid en temperatuur vanzelf aan. Alles om het beste resultaat te garanderen. Vandaag, morgen, eigenlijk altijd. Ook als een steak een keer dikker is dan anders, de deur een keer vaker opengaat of wanneer het product kouder is dan normaal. De volledig nieuwe RATIONAL iVario Pro staat voor grotere prestaties en meer power. Zijn vloer is op 200 graden celcius binnen 2 minuten en het grote vermogen wordt alleen aangesproken als het nodig is. Bijvoorbeeld om kip aan te braden in plaats van te koken. Met de nieuwe functie iZoneControl verdeel je de iVario in verschillende zones met verschillende temperaturen. Gebaseerd op jarenlange ervaring van het VarioCookingCenter maar opnieuw ontwikkeld. Een meer flexibele hulp in de keuken ga je niet tegenkomen.
Ondersteuning door eigen chefs en MijnRATIONAL
Je gaat ze tegenkomen bij een bezoek aan de Horecabeurs Goes, onze brigade van kooktechnisch adviseurs. Stel jouw meest complexe kooktechnische vraag aan deze specialisten, ze helpen je jouw kaart om te zetten naar slimmere bereidingen. Met de iCombi Pro en de iVario Pro heb je bijna alle mogelijke warme bereidingen in jouw keuken en ben je flexibeler dan ooit.
Wil je meer weten of eens vrijblijvend moeilijke vragen stellen aan onze kooktechnische brigade? Kom langs op de beurs of bezoek eens een demo van RATIONAL in de buurt. Kun je niet op korte termijn komen en wil je verder? Met het serienummer van je iCombi of iVario maak je een gratis account aan op MijnRATIONAL.nl. Een platform vol video’s en recepten.
Natuurlijk kun je ook contact opnemen met kantoor, 088 – 220 8000 of bezoek onze website: rational.nl