Specialist sinds 1970
Peka Kroef verwerkt aardappels tot twee halffabricaten: het koelvers kort houdbaar product en het koelvers lang houdbaar product. Sinds 1970 heeft Peka Kroef hiermee een nieuw marktsegment ontwikkeld: de vers gekookte en vervolgens gekoelde aardappelen. Wij zijn daarin grensverleggend, maar dit is geen op zich doel. Wij doen dit om steeds nieuwe recepten, producten en productiemethoden te ontwikkelen, waarmee we onze klanten steeds beter van dienst kunnen zijn. Op verzoek van een klant of omdat wij een behoefte zien in de markt zoals alleen een specialist dat kan.
Constante kwaliteit
De basis van al onze producten is de Hansa-aardappel. Peka Kroef was de eerste en lange tijd de enige die deze geelvlezige en vastkokende aardappel gebruikte. Veelzijdigheid kenmerkt de Hansa: hij kan compleet gaar koken in de verpakking en toch heel blijven. In tegenstelling tot andere aardappelproducenten kan Peka Kroef, dankzij de intensieve samenwerking met haar telers, het hele jaar door over de Hansa beschikken. Peka Kroef is daardoor in staat om het hele jaar een constante kwaliteit te garanderen.
Flexibiliteit van product
De onderneming beschikt over een breed assortiment voor alle landen. Daarmee kan per land en per regio ingespeeld worden op de specifieke voorkeur voor de manier waarop aardappels worden bereid. De kwaliteit van het product en de flexibiliteit om in te spelen op de behoeften van een klant, zowel voor Foodservice, Retail en Consumenten.
Freshline
Onder de naam Peka Freshline brengen wij een brede keuze aan voorgekookte aardappelen en aardappelspecialiteiten op de markt speciaal voor de horeca, catering, de AGF handel en grootkeukens. Peka Freshline is het resultaat van jarenlange ervaring in combinatie met de meest geavanceerde productietechnieken. Wij leveren krieltjes, mini-krieltjes, gratins, schijfjes, blokjes, golfjes, puree, maar ook Rösti-rolls en Provençaals gekruide krieltjes. Al onze Freshline-producten zijn voorgegaard, vrij van conserveringsmiddelen en geschikt voor bijna alle bereidingsmethodes: bakken in pan of braadslee, stomen of garen in de oven. De aardappelen blijven mooi heel en behouden hun beet.
Blanchies
De naam Blanchies zegt het al: deze aardappelen worden geblancheerd. Ze worden kort gekookt om vervolgens teruggekoeld te worden om het kookproces te onderbreken. Hierdoor behoudt de aardappel het maximum aan kleur, smaak en voedingsstoffen en is bovendien iets langer houdbaar.
Ons assortiment omvat onder andere krieltjes, schijfjes en blokjes. Door de neutrale bereidingswijze zijn ze bij uitstek geschikt als basis voor verdere bewerking of als smakelijk onderdeel van een gevarieerde maaltijd.
Vaak maken we op de beurs een vervolgafspraak zodat de chef onze producten op zijn of haar eigen locatie zelf kan testen. Tijdens z’n bezoek kunnen wij ook uitgebreid adviseren hoe en waar onze aardappelen passen in de verschillende horeca concepten. Bezoekers kunnen onze aardappelspecialiteiten naar hartenlust proeven.
Peka Kroef B.V.
Beukenlaan 61
5409 SX Odiliapeel
Tel.: +31 (0) 413 279 279
Fax: +31 (0) 413 272 297
info@pekakroef.com
Routebeschrijving