header_2020.jpg

Planet B, hoogwaardige bamboe rietjes

Planet B, hoogwaardige bamboe rietjes

Wij van Planet B geloven in een circulaire economie. De bewustwording en het analyseren van deze economie samen met een vleugje creativiteit is een toekomstgerichte en noodzakelijke cocktail die iedereen zal moeten drinken. Wij drinken deze cocktail alvast met ons fancy bamboe rietjes en proosten op een mooie toekomst. Zo willen wij op termijn evolueren naar een Planet B.

Rietjes van bamboe
Planet B brengt hoogwaardige bamboe rietjes, aka Bambooze straws, op de markt. Het perfecte, ecologische rietje voor elk drankje. Onze Bambooze rietjes hebben grote verschillen met andere bamboe rietjes op de markt, zij zien er niet als ruwe bamboe uit maar eerder als een zéér glad en fijn afgewerkt rietje. Door de hoge afwerkingsgraad kunnen de rietjes gewoon de vaatwasser in en zijn ze honderden keren herbruikbaar. Dit komt omdat de buiten- en binnenkant van elk rietje gepolijst is en enkel de harde buitenkern behouden wordt. De rietjes zijn hygiënisch getest na 7 maanden intensief gebruik in verschillende horecazaken en bij verschillende soorten vaatwassers. Onze rietjes worden ook gepersonaliseerd, de naam van de horecazaak en/of slogan kan in elk rietje gegraveerd worden. Wat toch een persoonlijk touch geeft een ook als marketingwaarde kan tellen!

Samen planten we bomen!
Voor elke 250 verkochte Planet B rietjes wordt één boom geplant. Deze worden door een erkende organisatie geplant in regio’s waar er behoefte aan is. Een feit is dat elke 1,2 seconden een stuk bos met de grootte van een voetbalveld vernietigd wordt. Daarenboven is de realiteit is dat 65% van de bossen niet duurzaam beheerd worden en er dus veel meer bomen verdwijnen dan dat er bijkomen. Daar kunnen wij samen stap per stap verandering in brengen, en dat is nog maar het begin! Planet B heeft veel in petto.

Voor elke 250 bestelde rietjes geven we een certificaat dat de boom geplant wordt!

Wil je meer informatie over Planet B? Kijk dan op: https://planetb.be/