header_2020.jpg

Restaurantgasten vinden reviews belangrijk

Restaurantgasten vinden reviews belangrijk

Voor het vierde jaar op rij deed BookDinners onderzoek naar de online gewoontes van meer dan 1200 restaurantbezoekers. Net als voorgaande jaren worden met behulp van de Restaurant Monitor de belangrijkste trends en ontwikkelingen in kaart gebracht.

Restaurantgasten vinden reviews belangrijk. Uit het onderzoek blijkt nu dat een restaurant minimaal een 7,5 (of 3,5 ster) moet scoren om overwogen te worden en dat voor 54% van de gasten het reviewcijfer echt doorslaggevend is voor de keuze van een restaurant. Dit blijkt uit de jaarlijkse Restaurant Monitor van BookDinners. Ook blijkt dat 79% online reserveerde en dat wanneer restaurants niet online reserveerbaar zijn, ze dit zelfs gasten kan kosten.

Restaurant trends 2023

De belangrijkste restaurant trends en ontwikkelingen van 2023 zijn als volgt:

Restaurants moeten minimaal een 7,5 als reviewcijfer of 3,5 ster vullen om überhaupt meegenomen te worden in de overweging. Veel reviews worden gelezen op Google, waar 34% van de gasten ook de restaurantkeuze maakt, terwijl 68% graag de reviews terug zou lezen op de website van het restaurant. Uiteindelijk zijn voor meer dan de helft van de gasten (54%) de reviews zelfs doorslaggevend in de restaurantkeuze. Bijzonder is dat het merendeel van de gasten (54%) reviews schrijft wanneer de verwachtingen worden overtroffen.

Er is opnieuw een toename te zien in het aantal online reserveringen. Inmiddels reserveert 79% van de gasten bij voorkeur een tafel online en dan het liefste middels een reserveringswidget boven een contactformulier. Op het moment dat het restaurant deze optie niet biedt geeft 72,6% aan dat dit negatieve invloed heeft op de restaurantkeuze. 

Bron: www.derstaurantkrant.nl