header_2020.jpg

Scalda onthult receptenboekje met Zeeuwse gerechten tijdens de Dutch Food Week

Scalda onthult receptenboekje met Zeeuwse gerechten tijdens de Dutch Food Week
Een tortilla van Zeeuwse spelt of een Kapelse crumble van fruit uit de Bevelandse boomgaarden. Het is de Dutch Food Week en daarom geeft de horecaopleiding van Scalda in samenwerking met FoodDelta Zeeland een receptenboek uit. Daarin staan onder meer deze gerechten die gezond, maar vooral ook duurzaam zijn.
 
 
Er wordt vooral gebruik gemaakt van Zeeuwse producten. Volgens de organisatie is Zeeland een provincie die in de toekomst een belangrijke rol speelt in de duurzame voedselvoorziening. In samenwerking met Scalda Horecaopleidingen heeft FoodDelta Zeeland dit jaar een Weekmenu voor Zeeland samengesteld en beschreven in een receptenboekje.
 
René Colijn en Michiel Hardy zijn docent op het Scalda en maakten de recepten voor het boek. Volgens hen is het vooral een andere manier van denken. "Het is vooral kijken in Zeeland, onze achtertuin en het anders benaderen." Het is volgens Hardy enorm kleurrijk en dat maakt het ook gezonder.
 
 
Vis en vlees zijn niet uitgesloten, maar wel in mindere mate. Zo zijn er mossels bij een gerecht voor tussen de middag. "Ik kijk vooral of het lokaal is," vertelt Michiel Hardy. "Neem lekker je producten bij de plaatselijke producenten. Zo maak je het heerlijk voor jezelf."
 
Tijdens een diner in Jongleert, het restaurant van Scalda Horecaopleidingen in Middelburg, is het eerste receptenboekje aangeboden aan Jo-Annes de Bat, gedeputeerde van de Provincie Zeeland. Een selectie van de gerechten uit het boekje werden geserveerd door leerlingen van Scalda Horeca opleidingen. De recepten met kleurrijke foto's zijn ook digitaal te bekijken via de website van FoodDelta Zeeland.