header_2020.jpg

'Succes mag je vieren'

'Succes mag je vieren'

Restaurant Zuyd bestaat 12,5 jaar en dat jubileum kan niet onopgemerkt voorbijgaan. ”Successen mag je vieren. En dat is precies wat we gaan doen. Het succes van 12,5 jaar Zuyd vieren met onze gasten met een wel heel speciaal avondvullend jubileummenu”.

Het mooie pand aan de Ginnekenweg waar Restaurant Zuyd zit, heeft al een heel restaurantverleden achter de rug. Wendy en Stefan namen het des- tijds overvan de uitbaters die net hun tienjarige jubileum hadden gevierd. “Tien jaar jaar, dacht ik toen”, vertelt Wendy. ”Zo cliché, maar de tijd gaat snel.”

SUCCESVERHAAL

Een vaste koers blijven varen, blijft het geheim. “Ik ben zo blij dat het onder- nemersplan van toen er nu nog steeds ligt. Natuurlijk zijn er nuances naar links ofnaar rechts geweest maar het idee van het luxe restaurant met een Franse basis en wereldse invloeden is altijd gebleven. Ook de twee wekelijks wisselende verrassingsmenu’s zijn er nog.” Wendy en Stefan bewaken hun concept. ”Als mensen hier een staande receptie willen houden, vragen we ze vriendelijk ergens anders te informeren. Als we onze gasten niet de beleving en aandacht kunnen bieden die voor ons zo belangrijk is, doen we het niet.”

LOYALITEIT

Als het goed is, is het goed En dat geldt ook voor dingen als de vloer, de ombouw van de bar en de blinds die nooit zijn vervangen. Zo bleven ook alleleveranciers, met wie ze inmiddels kunnen lezen en schrijven. “We zijn trots op onze leveranciers die altijd met ons meedenken. Trots op onze grote schare vastegasten en trots dat we nog altijd nieuwe en bijzondere gasten mogen ontvangen.” Zoals die ene keer dat DJ Hardwell aanschoof. Wendy drukte de bediening nog op het hart vooral normaal te blijven doen maar door de zenuwen lieten ze zijn tafel volledig links liggen. ”Ze hadden werkelijk geen idee hoe ze normaal moesten doen”, lacht Wendy.

TIPJE VAN DE SLUIER

Bij een feestje hoort een feestmenu. In de maanden april en mei serveert Restaurant Zuyd daarom een bijzonder 7-gangen ’shared-dining’ menu. Een avondvullend, culinair avontuur met maar liefst 12,5 gerechten. Hoe dat halfje eruit gaat zien, blijft uiteraard nog even geheim maar wat chef Stefan al wel wil delen is dat er gerechtjes van toen zullen passeren, gerechtjes van nu en speciale nieuwe receptuurtjes.

OUTSIDE THE BOX

Heerlijk voor een luxe culinaire avond uit maar lunch is ook het nieuwe diner. Wendy kan het niet vaak genoeg zeggen. Waarom zou je niet eens kiezen voor een uitgebreide lunch? De kaart en de aandacht is hetzelfde en je hebt daarna nog een hele vrije avond. En voor de foodfotografen onder ons; je kunt prachtige plaatjes schieten bij daglicht.

“Gasten boeken wekenlang vooruit waardoor er in de weekenden in de avond vaak geen plek meer is. Denk in dat geval eens aan een doordeweekse avond. Wij zijn open van dinsdag tot en met zaterdag en maken er op elke avond voor u graag een speciale avond van!”

Bron: Hap & Tap 

Hap&Tap Magazine - The Tosti Club