header_2020.jpg

Superfood Zeeland leidt onderzoek naar de ontwikkeling van nieuwe convenienceproducten met mariene grondstoffen

Superfood Zeeland leidt onderzoek naar de ontwikkeling van nieuwe convenienceproducten met mariene grondstoffen

Superfood Zeeland B.V. heeft al eerder met succes de populaire mosselburger op de markt gebracht. Voor het jaar 2024 heeft het bedrijf ambitieuze plannen om nog eens zeven nieuwe convenienceproducten te introduceren, allemaal vervaardigd uit duurzaam geoogste mariene grondstoffen. Deze veelbelovende onderneming wordt ondersteund door toegekende subsidie, waarmee Superfood Zeeland de ontwikkeling van deze duurzame producten kan bevorderen.

Dit initiatief heeft een extra impuls gekregen door de toekenning van subsidie aan Superfood Zeeland. In samenwerking met zeven Zeeuwse partners, waaronder Marcin Culi-advies Beaufort, Dutch Bargain Brouwerslokaal B.V., Landgoed Rijckholt Restaurant B.V., Café Restaurant De Oranjeboom, CuliNeuze, Charlotte Hamilton en de HZ University of Applied Sciences, zal het bedrijf diepgaand onderzoek verrichten naar deze nieuwe producten. Het onderzoek omvat niet alleen de productontwikkeling, maar ook het concept, de visie en storytelling eromheen.

Superfood Zeeland fungeert als penvoerder in dit veelbelovende project, waarbij de focus ligt op Seabased food. Analogisch aan het concept van plantbased, omvat Seabased food gemakkelijk te bereiden producten met grondstoffen die duurzaam geoogst zijn uit de zee. Het doel is om innovatieve voedingsproducten te introduceren die niet alleen milieuvriendelijk zijn, maar ook de smaakpapillen van consumenten zullen verrassen.

Tijdens de Horecabeurs Goes 2024 laten ze bezoekers graag kennis maken met innovatieve producten die zijn samengesteld met grondstoffen uit de zee. Hoewel er op het gebied van vegetarisch eten veel ontwikkelingen plaatsvinden, wordt vaak over het hoofd gezien dat er prachtige grondstoffen te vinden zijn in de Noordzee. Het is van belang om deze grondstoffen opnieuw onder de aandacht te brengen en chefs te inspireren om ze op verrassende wijze in hun gerechten te verwerken.
 
Bezoek standnummer 121 en laat je verrassen!