SVH Meesterkok Sjaak Jobse is onderdeel van de jury tijdens de Foodlab cooking Battles om de Zeeuwse Mossel Trofee. Mede door zijn eigen ervaring in het wedstrijd koken is hij een toevoeging aan deze jury.

Sjaak Jobse is in een zorginstelling SVH Meesterkok te worden waarin hij als eindpresentatie een buffet maakte met wild; topkoks als Cas Spijkers, Wynand Vogel en Dick Sinnema waren onder de indruk. Hij mocht zelfs in het Nederlandse wedstrijdteam koken en is daarmee de hele wereld over geweest. In het begin werd er op hem neergekeken omdat zorginstellingen een slecht imago hebben, maar gaandeweg werd hij steeds meer erkend. Sjaak Jobse heeft mede hierdoor een dikke dossiermap met oorkondes en diploma’s wat getuigt van zijn successen.

Hij is sinds vorig jaar met pensioen en nu al voor honderd dingen gevraagd: optreden op beurzen, jureren bij kookwedstrijden, lesgeven, noem maar op. Daarom zijn wij extra blij dat hij ervoor heeft gekozen om maandag 5 maart plaatst te nemen in de jury.


SVH Meesterkok Sjaak Jobse is onderdeel van de jury