Aan het einde van het jaar is het tijd om terug te blikken. Talloze hoogtepunten hebben de revue gepasseerd. Wij maakten een selectie van de hoogtepunten van de Zeeuwse horeca uit 2017. 


Claudia Brevet, gastvrouw van het Jaar 
Dit jaar is Claudia Brevet uitgeroepen als Gastvrouw van het Jaar 2018. Tijdens de uitreiking van de GaultMilau Awards 2018 kreeg ze deze prijs toebedeeld. “Bijna elke gast kent ze persoonlijk, een gesprek gaat door waar het de vorige keer eindigde.”, aldus GaultMilau 2018.

Café De Biet, beste café van Nederland
“Het schoolvoorbeeld van een café anno 2017”, aldus de vakjury van Misset Horeca Café Top 100. De afgelopen vijf jaar stond café De Biet al in de top 100 en nu op nummer één. Robbert Roggeband ziet het als “een kroon op zijn werk”. Maar het liefst wil hij gewoon zichzelf blijven, daar zit immers de kracht.

Restaurant De Werf , tweede beste terras van Nederland
Al staan ze op tweede plek, het blijft toch een hele prestatie! Voor de tweede keer staat Restaurant De Werf in Veere genoteerd als op één na beste terras van Nederland. Het verschil met de nummer één zat hem uiteindelijk in het bonnetje.

Rob Clarijs: de wereld over als barista
Als enige Nederlander dingde hij mee om de titel beste barista ter wereld. Rob Clarijs, afkomstig uit Zierikzee, komt wekelijks in Café de Biet om te oefenen op zijn koffiekunsten. Voor de kampioenschappen in New York en Londen, oefende hij in zeven verschillende disciplines zoals koffieproeven en Latte Art.

Het mooiste ijs van Europa gemaakt door Arjan Nijenhuis
De titel mooiste en lekkerste ijs van Nederland had Arjan Nijenhuis al op zak. En nu ook de Europese titel.  In Juli dit jaar reisde hij af naar Bologna (Italië) voor de Gelato World Tour met zijn rozenijs. Het lekkerste ijs is gewoon te proeven in Sluis bij ‘Fresh & More’.

Elf sterren voor Zeeland dankzij Interscaldes en AIRrepublic
Dankzij de elf Michelinsterren staat Zeeland dit jaar culinair op de kaart. Deze sterren zijn natuurlijk mede te danken aan Inter Scaldes en AIRrepublic. Het net geopende restaurant van Sergio Herman kreeg zijn eerste ster. Voor het restaurant van Jannis en Claudia Brevet was het hun derde en welverdiende ster.


De hoogtepunten van de Zeeuwse horeca uit 2017