Tijdens de eerste dag werd er gestreden om "De Zeeuwse Mossel Trofee". Studenten van het mbo moesten met hun leermeester een viergangenmenu bereiden. Het viergangenmenu bestond onder andere uit: gerookte paling, meerval, kingfish, zeewieren, en Zeeuwse paella 3.0. Deze strijd is uiteindelijk gewonnen door leermeester Pim Weterings en leerling Rik Hoevenaars van Restaurant Valenzia te Eindhoven. Naast hen ging restaurant Mezger er vandoor met de tweede prijs. De derde prijs ging naar restaurant Ratatouille als aanmoediging voor hun prestatie en teamwork.
Deelnemende restaurants waren o.a.:
Leermeester | Leerling | Bedrijf |
---|---|---|
Sander de Jonge |
Eric van Tilburg |
Restaurant Mezger te Domburg |
Wouter Verheijen |
William Deege |
Restaurant Fris te Haarlem |
Nick van Eijk |
Max Prevoo |
Restaurant de Mug te Middelburg |
Alex Minderhoud |
Yannick Verstraate |
Brasserie de Olmen te Serooskerke |
Thijn van den Berk |
Dieter Cardinael |
Hotel-Restaurant de Blanke Top te Cadzand |
Pim Weterings |
Rik Hoevenaars |
Restaurant Valenzia te Eindhoven |
Adriaan van der Zwaard | Tom Groothuysen |
Restaurant Ratatouille Food and Wine te Haarlem |
Marco van der Wijngaard | Yentl van Gilst | Restaurant ’t Amsterdammetje te Loenen aan de Vecht |