De studenten van zeven verschillende mbo-instellingen uit Nederland en België gingen in teamverband de strijd aan met elkaar in de Zeelandhallen. De spanning was vanaf de start van de wedstrijd direct om te snijden. Er werd keihard gestreden door de deelnemers. De studenten moesten met hun team een viergangenmenu bereiden en serveren voor de vakjuryleden. Het viergangenmenu bestond onder andere uit: gerookte kabeljauw lever, Kingfish, zeewieren, joviander rib-Eye (jong rundvlees van kruislingklaveren) en bruine krab. Na een spannende strijd van vijf uur ging de vakjury in beraad om een winnaar te kiezen. 

Sander Dijkeman, Harvey de Wit, Indy Akkermand, Martine Mesie van het Zoomvliet college zijn tijdens de Horecabeurs in Goes op 6 maart verkozen tot beste overall team van het jaar en winnen daarmee de Zilte Bokaal. Naast het winnen van de Zilte Bokaal waren er nog meer prijzen te winnen. De prijs voor het beste keukenteam werd gewonnen door eveneens het Zoomvliet college. De prijs voor beste bedieningsteam ging naar ROC Gilde Opleidingen uit Venlo. Beste bier/wijn-spijscombinatie en cocktail werd gewonnen door het Zoomvliet college. De prijs voor beste team ‘styling’ werd ook gewonnen door het team van Zoomvliet college. Daarnaast heeft de jury een juryprijs uitgereikt aan het team van Arcus college als aanmoediging voor hun prestatie en teamwork.


Winnaar Zilte Bokaal 2018