World of Drinks is dit jaar aanwezig met meer dan twintig partners op het gebied van (speciaal)-bier, wijnen, frisdranken, gedistilleerd en koffie & thee. Deze week lichten we de (speciaal)bier exposanten uit. 

Het World of Drinks plein is dit jaar rijkgevuld met (speciaal)bier exposanten. Hieronder een overzicht:

- Grimbergen Het recept van hun bier is vandaag de dag een levendig brouwsel met een eigen karakter. Authentiek, uniek en complex dankzij zijn vele aroma's doet het Grimbergen bier u bij elke slok onverwachte smaken ontdekken. Proef het bier van de feniks en voel uzelf herleven.
- Grolsch Grolsch is een merk dat weinig introductie behoeft. Je kent ze van de beugel en de vele speciaalbieren. En van de uitgesproken smaak. Ze brouwen namelijk al meer dan 400 jaar op basis van eigen overtuiging en met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten. Hierdoor zijn hun bieren vol van smaak en hebben ze een rijke afdronk. 
- Omer De belangrijkste ingrediënten in het brouwproces van OMER. zijn vakmanschap, kennis en geduld. Wist je dat het maar liefst 2 maanden duurt vanaf het begin van het brouwproces tot jouw flesje OMER. klaar is? 
- Bier&Co Bij Bier&CO houden ze ervan om de dingen net wat anders te doen. Ze zijn niet bang nieuwe wegen te betreden. Vanaf eind jaren tachtig smokkelden ze als eersten een lading Belgisch abdijbier voor hun krakersvrienden naar Nederland. Het begin van een groot avontuur. Sindsdien zijn ze uitgegroeid tot een van Europa’s grootste importeurs, bouwen ze iedere dag aan sterke merken en vormen ze hét kenniscentrum van unieke dranken. 
- Palm Als familiale Belgische ambachtelijke brouwers bouwt PALM Belgian Craft Brewers aan een duurzame relatie met de consument die op zoek is naar unieke smaak- en merkbeleving van Authentieke Rasbieren, met passie gebrouwen in historische brouwerijsites die gespecialiseerd zijn in één van de vier traditionele gistingswijzen.
- Peroni In 1963 had de Peroni familie een visie om een bier te maken waar de Italiaanse waarden van kwaliteit en vakmanschap helemaal tot zijn recht komen. Gebrouwen met dezelfde flair en aandacht voor detail gebruikt Peroni Nastro Azzurro alleen de beste ingredienten, waaronder de exclusieve Nostrano dell'Isola-Mais. Dit levert een helder een verfrissend biertje op met een delicate balans van bitterheid, citrus en kruidige aromatische tonen, gecombineerd met een snelle en schone afwerking.  
- Viven Sinds de overname in 2003 door Tony Traen heeft de Kapel van Viven enkele ontwikkelingen ondergaan. Een fonkelnieuwe look, een verbeterd recept voor het Klooster van Viven en een nieuwe naam. Kapel van Viven en Klooster van Viven werden kortweg Viven Blond en Viven Bruin gedoopt. Ook ontwikkelde Tony samen met Dirk Naudts van de Proef brouwerij hij de veelbelovende recepten van de Viven Ale, Viven Porter, Viven Imperial IPA en Viven Master IPA. Geen alledaagse bieren die toch elke bierkenner bekoren.
- Dutch Bargain Dutch Bargain is gedreven door avontuur, beleving en kwaliteit. Dat is terug te vinden in de bieren. Ze brouwen om een nieuwe dimensie te geven aan de wereldse biercultuur, vanuit het mooie Zeeland. De bieren zijn impulsief en ondeugend.
Bierbrouwerij Haacht  Brouwerij Haacht is al 120 jaar een echt Belgische familiebrouwerij. Dompel je onder in de sfeer van weleer, en ontdek hoe ze de toekomst tegemoet gaan.  


World of Drinks plein tot het randje gevuld