header_2020.jpg

Zeeuwen debuteren op horecabeurs Goes

Op dé vakbeurs van Zuid-West Nederland en Vlaanderen proberen Zeeuwse debutanten hun streekproducten aan de man te brengen. Ze staan tussen de vaste deelnemers aan de beurs, groothandels in horeca-apparatuur, etenswaren en drank.

Fruit Slushy
De ene debutant komt uit Absdale, waar een nieuw likeurtje gestookt wordt in de kelder van Marlene van Domburg. De andere, Marc de Visser, komt uit Wemeldinge en hij staat op de beurs met fruit slushy, een soort geraspt ijs, in wegwerpverpakking. De beurs heeft ook een Europese primeur: een apparaat dat in een uur 70 cocktails maakt.

Zeeuwse koks
Culinair Zeeland is vertegenwoordigd met kookdemonstraties van onder meer koks van tweesterrenrestaurant Inter Scaldes uit Kruiningen en restaurant Scherp uit Middelburg. Zij gaan aan de slag met Zeeuwse producten.

Omroep Zeeland was ook aanwezig tijdens de Horecabeurs Goes 2014. Pim van de Berge heeft tijdens deze 51ste editie interviews gehouden en verslag uitgebracht.

Bekijk hier het videoverslag van Omroep Zeeland