Zeeland valt in de smaak bij culinaire gids Gault&Millau: verschillende Zeeuwse restaurants vallen in de prijzen
Het is een van de belangrijkste culinaire gidsen: Gault&Millau. Elk jaar beoordelen zij verschillende horecagelegenheden met een cijfer, waarbij 20 het hoogst haalbare is. Dit jaar vallen verschillende Zeeuwse restaurants in de prijzen.
Codium uit Goes wordt beoordeeld met 16,5 punten, en hun chef-kok Wouter Kik wordt benoemd tot 'Jonge Chef van het Jaar'. De jonge chef-kok zag het niet aankomen: "Ik heb altijd nog het idee: dit soort dingen gebeuren alleen bij zaken in de Randstad. Het is een prijs waarvan ik dacht: die is nooit voor een kok als ik."
Bij een score van 16 of hoger behoor je volgens Gault&Millau tot de top. Naast Codium vielen Inter Scaldes in Kruiningen (16,5 punten), De Kromme Watergang in Hoofdplaat (17,5 punten), Meliefste in Wolphaartsdijk (17,5 punten), Spetters in Breskens (16,5 punten) en Katseveer in Wilhelminadorp (16 punten) in die categorie.
Eén ding is zeker: we mogen trots zijn op onze Zeeuwse horecatoppers!