Zeeuwse trots in de nieuwe Gault&Millau restaurantengids

Zeeuwse trots in de nieuwe Gault&Millau restaurantengids

Thijs Meliefste benoemt tot Jonge Topchef van het Jaar GaultMilau 2020 & Codium is de beste nieuwkomer!

Thijs Meliefste (32) startte zijn eigen zaak, restaurant Meliefste 4,5 jaar geleden. Voorheen werkte Meliefste bij ‘t Gebaar in België en bij Katseveer. “Chefs met talent zijn er zat, maar diegenen die hun talent al vroeg kunnen combineren met visie en de capaciteit hebben om een team te leiden, zijn zeldzaam. Uit zijn keuken komen voldragen gerechten die niet verraden dat de man aan het roer een prille dertiger is”. Aldus, het juryrapport van GaultMillau over Thijs Meliefste. Restaurant Meliefste is geopend van vrijdag tot en met maandag, voor zowel lunch als diner. 

Daarbij is Goes een mooi restaurant rijker. Codium te Goes werd gekozen tot beste nieuwkomer van 2020. Wouter Kik en Jean-Luc Etienne delen deze plek met de Nieuwe Winkel uit Nijmegen. Codium is gevestigd in het renoveerde charmante gebouw aan de Vlasmarkt en is geopend voor diner van dinsdag tot en met zaterdag. Op de kaart staat een gastronomisch menu van vier- tot achtgangen, a la carte is ook mogelijk. Codium, ookwel een soort zeewier functioneert als een rode draad voor Codium.

Dat Zeeland een unieke culinaire positie inneemt in kwaliteit van restaurants is wel bekend. Wel bekend uit Zeeland zijn onder andere de Kromme Watergang en Interscaldes te Kruinigen.