Innovaties. Zeeland blijkt er maar wat goed in te zijn deze week. Naast Pure Pacific Yellowtail, zijn er nog zeven andere innovaties die het gaan maken. Wij zetten ze op een rijtje!  


Niet ter land, niet ter zee, maar in de lucht 
De toekomst van maaltijdbezorging is misschien wel de innovatieve bezorgdrones. Nu dragen drones maximaal een halve kilo en leggen ze maximaal 500 meter af. Deze zomer worden deze bezorgdrones ingezet op verschillende festivals. Handig als je bijvoorbeeld een cocktail besteld.

 

Borden in hun element
Geen last meer van te koude of te warme borden, dat is het doel van de Tempcontrol. Door een koel- en warmte-element aan de onderkant, blijft dit bord op de juiste temperatuur. Na het opwarmen of afkoelen, behoudt het bord zijn temperatuur door speciaal simulatiemateriaal. 

 

Contactloos handenwassen
Een volledig contactloos ‘handcleaning and care system’. Handen worden vanzelf gewassen, gedroogd, gedesinfecteerd en gehydrateerd. En dat met 85% minder water en een besparing in zeep. 

 

3D Foodprint vullingen 
Eten uit een 3D-printer klinkt niet heel vers, maar de 3D Foodprint vullingen zitten geen smaak-, kleur- en geurstoffen. Samen met Jan Smink, bekend van De Librije***, zijn er drie smaken ontwikkeld: rode biet met kardemon, hollandaise met kerrie en reguliere hollandaise.

 

Een gezonde borrel 
In plaats van bitterballen, maakt deze borreltafel het mogelijk om eetbare plantjes te eten. Onder de tafel zit een waterbassin waardoor plantjes naar boven groeien. Zo heb je nog eens een gezonde borrel!

 

Crème de la crème 
Latte art uit een printer. Deze printer maakt van iedere latte een kunstwerk. Van selfies tot aan bedrijfslogo’s. Deze printer is niet alleen geschikt voor koffie, maar ook voor chocolademelk en cocktails. 

 

Eetbaar bestek 
De eetbare chopsticks zijn In India niet aan te slepen. Het is een duurzaam alternatief dat zorgt voor een vermindering in afval. Inmiddels worden er ook vorken, messen en lepels geproduceerd. 

 

Foto: ANP