Horeca nieuws van Horeca Netwerk

Kabinet wil alle rookruimten uiterlijk 2022 dicht

Het kabinet wil dat rookruimten in openbare gebouwen, overheidsinstellingen en in het bedrijfsleven sneller worden gesloten dan eerder was afgesproken. Dit in navolging op de uitspraak van de Hoge Raad in september waarin bepaald werd dat rookruimten in de horeca per direct verboden waren. Staatssecretaris Blokhuis maakte al eerder bekend dat vanaf 1 april 2020 […]

Het bericht Kabinet wil alle rookruimten uiterlijk 2022 dicht verscheen eerst op Horeca Netwerk.


Appelsientje stapt over op duurzame verpakking

Riedel, de Nederlandse sappenfabrikant, stapt voor het merk Appelsientje over op twee verschillende Bio-Based verpakkingen met een innovatieve, duurzame dop.  Het overstappen naar deze verpakkingen zorgt voor een CO2-uitstootreductie van maximaal 60% ten opzichte van de vorige pakken. Tevens bespaart het merk hierdoor zo’n 120 ton fossiele plastics per jaar. Het gaat om de Signature […]

Het bericht Appelsientje stapt over op duurzame verpakking verscheen eerst op Horeca Netwerk.


KHN, CNV Vakmensen en FNV Horeca bereiken resultaat: Nieuwe cao voor de horeca per 2020

KHN, CNV Vakmensen en FNV Horeca hebben een onderhandelaarsresultaat bereikt voor een nieuwe horeca-cao. De nieuwe cao gaat per 1 januari 2020 in en heeft een looptijd van een jaar. In het resultaat zijn de mogelijkheden van de Wet arbeidsmarkt in balans opgenomen zodat via de cao de wet beter toepasbaar wordt. Bijvoorbeeld bepalingen rond […]

Het bericht KHN, CNV Vakmensen en FNV Horeca bereiken resultaat: Nieuwe cao voor de horeca per 2020 verscheen eerst op Horeca Netwerk.


Low Food Lab wil voedselsysteem ‘gastronomisch’ verbeteren

De Low Food beweging, een initiatief van de foodprofessionals Joris Bijdendijk, Samuel Levie en Joris Lohman – wil de komende jaren met chefs, boeren, voedselproducenten en wetenschappers onderzoeken welke gastronomische oplossingen er zijn voor ons voedselsysteem. De beweging heeft daarvoor het Low Food Lab opgezet. Het Low Food Lab is een zogenaamd open-source platform en […]

Het bericht Low Food Lab wil voedselsysteem ‘gastronomisch’ verbeteren verscheen eerst op Horeca Netwerk.


Michelin Gids bundelt krachten met TripAdvisor en TheFork

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden. Evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor met dochteronderneming TheFork, zijn een samenwerking op het gebied van content en licenties […]

Het bericht Michelin Gids bundelt krachten met TripAdvisor en TheFork verscheen eerst op Horeca Netwerk.


Soenil Bahadoer Chef van het jaar Gault & Millau 2020

Gault&Millau Nederland heeft maandag 2 december de culinaire gids voor 2020 gepresenteerd. Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen is uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Sascha Speckemeier van Spectrum in Amsterdam won de award die hoort bij de titel Gastheer van het Jaar. Een overzicht van alle winnaars. De culinaire gids Gault&Millau Nederland wordt […]

Het bericht Soenil Bahadoer Chef van het jaar Gault & Millau 2020 verscheen eerst op Horeca Netwerk.


Van Loon Group wil Verhey Vlees overnemen

De Van Loon Group in Son wil het bedrijf Verhey Vlees in Nuth overnemen. Dat heeft het vleesbedrijf vandaag bekend gemaakt. Van Loon wil de rundvleesactiviteiten overbrengen naar Nuth vanwege de hightech productie op die locatie. Het vleesbedrijf in Nuth verwerkt momenteel zo’n 4000 runderen per week en is een familiebedrijf dat geen opvolging heeft. […]

Het bericht Van Loon Group wil Verhey Vlees overnemen verscheen eerst op Horeca Netwerk.


Efteling-bezoeker kan voortaan eten bestellen via de app

Bezoekers van De Efteling kunnen voortaan via de app hun eten en drinken bestellen. Het gaat vooralsnog om een test. Met de nieuwste Efteling-app kunnen bezoekers frietjes, snacks en drankjes bestellen en betalen, en het tijdstip bepalen waarop deze kunnen worden afgehaald bij de horecalocatie ‘De Hongerige Machinist’. De al bestaande app heeft voor het […]

Het bericht Efteling-bezoeker kan voortaan eten bestellen via de app verscheen eerst op Horeca Netwerk.


Van Der Valk zet Garden Gourmet burger op het menu

Ook hotelketen Van der Valk gaat op de veganistische toer en zet Garden Gourmet incredible burger op de kaart. De burger is een innovatie van Nestlé en werd begin dit jaar geïntroduceerd. De Garden Gourmet Incredible Burger is 100% plantaardig met natuurlijke eiwitten uit soja en tarwe. De burger heeft een hartige smaak, is sappig, […]

Het bericht Van Der Valk zet Garden Gourmet burger op het menu verscheen eerst op Horeca Netwerk.