Juryleden Cooking Battles

Diverse bekende professionals uit Zeeland en daarbuiten vormen dit jaar de vakjury van de Cooking Battles georganiseerd door Food Lab Zeeland by Scalda.

Juryleden - De Zeeuwse Mossel Trofee

Paul de Groot - Vakjury keuken
Het Zeeuwse talent uit de keuken: Paul de Groot. Hij is Souschef en al heel wat jaren de rechterhand van Jannis Brevet in Restaurant Inter Scaldes***. Als Zeeuws talent kan hij dan ook niet ontbreken in de jury.

Han Everts - Vakjury keuken
Han Everts eigenaar en chefkok, gastvrijheid op niveau maar in een ongedwongen en gezellig jasje. Dit is waar ik voor sta. Met een BIB Gourmand onderscheiden restaurant, is gelegen aan de rand van het historisch centrum van Amersfoort. De keuken is op de Franse leest geschoeid met kleine internationale invloeden. Wij golven mee met de seizoenen en al de prachtige ingrediënten die zij meebrengen. Het monumentale pand uit 1700 is modern klassiek in gericht met eiken tafels en comfortabele fauteuils. Dit alles ruim opgezet wat de intimiteit vergroot.

Marcel Glas - Vakjury wijnspijs
Sinds 2021 werkzaam bij Sligro. En alweer voor het 6e jaar onze voorzitter van de vakjury.

Edwin Loos - Vakjury pers
Na het afronden van de Middelbare Hotelschool in Heerlen in 1991 is Edwin Loos begonnen in Kasteel Wittem als zelfstandig werkend kok. De jaren daaropvolgend doet Edwin ervaring op in michelinster-restaurants om vervolgens in 1997 als souschef in dienst te treden bij Kasteel Erenstein (Oostwegel imperium). Inmiddels is hij onder meer hoofdredacteur van het magazine Culinaire Saisonnier.

Juryleden - Zeeuwse Oester Bokaal

Ruben van Helvert - Vakjury keuken
Het Zeeuwse talent uit de keuken: Ruben van Helvert. Hij is Souschef samen met zijn college Paul de Groot, en de rechterhand van Jannis Brevet in Restaurant Inter Scaldes***. Als Zeeuws talent kan hij dan ook niet ontbreken in de jury.
 
Takis Pangakis - Vakjury keuken
Eigenaar & chef-kok. "Met Elea wil ik gasten een nieuw soort keuken bieden en andere smaken laten beleven. Die nieuwe keuken weerspiegelt mijn visie op koken, mijn Griekse achtergrond en mijn ervaringen bij sterrenrestaurants. Daardoor zijn mijn gerechten goed doordacht en innovatief. Niet direct herkenbaar als Grieks, wel vol Griekse elementen. Zoals de nadruk op pure smaken en verse producten. Bij Elea wil ik gasten laten kennismaken met mijn kookstijl en laten dineren op hoog culinair niveau, tegen een betaalbare prijs."
 
Marcel Glas - Jury voorzitter
Sinds 2021 werkzaam bij Sligro. En alweer voor het 6e jaar onze voorzitter van de vakjury.
 
Nelleke Launspach – Vakjury pers
Nelleke is ook voorzitter van de Kring van de Oosterscheldekreeft waarin een aantal gerenommeerde Zeeuwse restaurants hun ervaring en expertise bundelen. Daarnaast is zij directeur fondsenwerving van de stichting Cure for Cancer, bestuurslid van Friends of UCR (University College Roosevelt) en bestuurslid van de Maatschappij voor Nijverheid en Handel. Ze schrijft culinaire artikelen en heeft een aantal kookboeken op haar naam staan. Het seizoen van de Oosterscheldekreeft wordt elk jaar feestelijk geopend op de laatste donderdag van maart, in 2022 zal dit zijn op 31 maart. Het is de bedoeling dat dit evenement net als alle andere jaren op Schouwen-Duiveland plaatsvindt.